Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey AğıtI'nı en güzel okuma yarışması düzenlendi

Şahinbey Belediyesi 25 Aralık Gaziantep´in düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yılı etkinlikleri kapsamında Şahinbey Ağıtı'nı En İyi Söyleme Yarışması'nı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:45
Kaynak: İHA
Şahinbey AğıtI'nı en güzel okuma yarışması düzenlendi

Şahinbey ilçesindeki liselerin katıldığı yarışmaya, 45 lise en iyi ağıt okuyan öğrencisini yarışmaya dahil etti. 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şahinbey Ağıtını En İyi Söyleme Yarışması'ndaki amaç; gençlerin tarihle bağlarını güçlendirmek, Kurtuluş Savaşı yıllarında Gaziantep savunmasındaki önemli karakterlerden biri olan ve ilçeye ismi verilen Şahinbey'i asıl adı ile Mehmed Said'i tanımalarını ve Gaziantep savunmasını idrak etmelerini sağlamak.

Yarışmada öğrenciler ağıtlarını düzenledikleri koreografiler ile birlikte sergiledi. Şahinbey Ağıtı'nı En İyi Söyleme Yarışması törenine okul öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler ve velilerde katıldı. Düzenlenen yarışma sonrasında Gülşen Batar Anadolu Lisesi birinci, Gaziantep Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Ocaklar Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi üçüncü oldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.