Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey Belediyesi geri dönüşümü anlatıyor

Şahinbey Belediyesi, doğal kaynakları korumak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı geri dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşları kapı kapı bilgilendirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2018 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:39
Kaynak: İHA
Şahinbey Belediyesi geri dönüşümü anlatıyor

Şahinbey Belediyesi değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçti. Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce başlatılan çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki anaokulu öğrencilerinin ve esnafın yanı sıra kapı kapı dolaşarak vatandaşlara geri dönüşümle ilgili bilgilendirmede bulundu. Bir ay boyunca 36 mahallede her eve giren Şahinbey Belediyesi ekipleri; 'Geri dönüşümü ve geri dönüşümün faydalarını anlatarak çalışmalarını sürdürdü.

SAĞLIKLI BİR GERİ KAZANIM İÇİN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geri dönüşüm konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, "Geri dönüşümde öncelikli amacımız; evlerde tüketim sonucu oluşan ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrıştırılarak sağlıklı bir geri kazanım sistemini oluşturmak ve bu sayede milli servetin çöpe gitmesine engel olmaktır. Geri Dönüşüm ekiplerimiz tarafından konut girişlerine sticker yapıştırılarak biriktirilen ambalaj atıklarının toplanacağı gün ve saat belirtilmekte ve dağıtmış olduğumuz geri dönüşüm poşetleri toplanarak yeni poşet dağıtımı yapılmaktadır" dedi.

TASARRUF ETTİK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, geri dönüşüm projesi sayesinde birçok alanda önemli tasarrufların sağlandığına dikkati çekerek, şöyle devam etti. "2016 Mart ayında başladığımız Geri Dönüşüm Projemizde bugüne kadar toplamda 39.661 ton karışık ambalaj atığı toplandı. Bu sayede; Toplanan kâğıt atıkların geri dönüşümü ile 284.353 adet ağacın kesilmesi önlendi. Bu kâğıtların geri dönüşümde kullanılması ile 68,5 milyon kwh enerji ve 535 bin mᵌ su tasarrufu sağlandı. Kesilmekten kurtarılan ağaçlar sayesinde 20,4 milyon kişinin 1 günlük oksijen ihtiyacı karşılandı. Aynı zamanda 6,3 milyon kg CO² doğadan temizlenmiş oldu. Toplanan cam şişelerin geri dönüşümü ile de 18.390 litre petrol tasarrufu sağlandı. Plastik atıkların tekrar kullanılması ile 314 milyon kwh enerji tasarrufu sağlanmış oldu" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.