Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ MEVLİD KANDİLİ İÇİN ÖZEL PROGRAM DÜZENLEDİ

Şahinbey Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğumunun yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ni coşku ve dualarla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2019 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 22:18
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ MEVLİD KANDİLİ İÇİN ÖZEL PROGRAM DÜZENLEDİ

Şahinbey Belediyesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşrifleri olan Mevlid Kandili'ne özel bir program düzenledi. Ulu Camii'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, dualar ve ilahiler ile başladı. Ulu Cami'yi dolduran vatandaşlar daha sonra Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in sohbeti ile huzur bulurken, program İl Müftülüğü Mevlidhanları'nın programıyla son buldu. Program sonrasında Şahinbey Belediyesi tarafından cami avlusunda kurulan çadırlarda lokma tatlı ve Kur'an-ı Kerim dağıtımı yapıldı.

RAHMETLE DOLU BİR GECE

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tüm İslam âleminin Mevlid Kandili'ni kutlayarak; "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in bu aleme teşrif gecesi. Rabbim hepimizi Peygamber Efendimizin şefaatine ve onun sancağı altında toplanmayı nail eylesin. Şahinbey Belediyesi olarak Mevlit Kandili münasebetiyle ve diğer programlarımızda vatandaşlarımıza Kur'an-ı Kerim dağıtımı yapıyoruz. Amacımız onun hayatını öğrenmek, sünneti seniyenlerini intibaı ziyadeleştirmek ve daha iyi öğrenmek. Ben tüm vatandaşlarımın tekrar Mevlit Kandili'ni kutluyorum" dedi.

"HAZRETİ MUHAMMED (S.A.V) BİZE EN GÜZEL ÖRNEKTİR"

Peygamber Efendimizin ümmetine karşı çok şefkatli olduğuna dikkat çeken Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, "Ümmetini almadan cennete girmeyecektir. Ümmetine karşı merhametlidir. 63 yıllık hayatı boyunca sürekli olarak ümmeti için çalışmıştır. Hep ümmetinin önünde olmuştur ve hep onlara örnek olmuştur. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ödev verir 'yapın gelin' demezdi. Önce kendisi yapardı. O'nun en önemli mucizesi budur. Bugün bize gelen en önemli özelliği O'nun söylediklerini yaparak örnek olmasıdır. O bir ahlak abidesidir. 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' buyurmuştur. Ümmeti için en güzel örnektir. Mütevazı bir hayat yaşamıştır. Dürüst ve güvenilir, emin bir hayat yaşamıştır. Çünkü Muhammed-ul emindir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.