Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDE ALTERNATİF YOL ÇALIŞMASI

Şahinbey Belediyesi eski garajlardaki evleri yıkarak İnönü Caddesi'ne alternatif olarak yapılacak olan yol çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2018 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:45
Kaynak: İHA
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ'NDE ALTERNATİF YOL ÇALIŞMASI

Eski garajlardaki esnaflar için Şahinbey Oto Sanayi Sitesi'ni yaparak yaşanılabilir, geniş ve ferah iş yerleri sunan Şahinbey Belediyesi, eski köhne iş yerlerini yıkarak, İnönü Caddesine alternatif olarak yapılan yolun çalışmalarına devam ediyor. Gerçekleştirilen yıkım çalışmaları sonrasında yapılacak yolun bir ucu 15 Temmuz Demokrasi Bulvarına diğer ucu ise Özdemirbey Caddesi'ne bağlanacak. Yapılacak çalışma sonrasında şehir içerisinde ki trafiğin yükü hafifletilmiş olacak.

DEPREM ÜLKESİYİZ

Kamulaştırılan evlerin yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları ile depreme dayanıksız binaların ortadan kalktığını belirterek, "Şahinbey'de yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmaları çok amaçlı olarak devam ediyor. Çarpık yapılaşmış ve niteliksiz olan yerleri yıkarak evlerin yenilenmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda şehrin trafik problemini çözmek için yeni bulvarlar, yeşil alanlar ve okul alanları açıyoruz. Böylelikle herkesin kazanacağı, insanlarımızın hayat kalitesinin yükseleceği bir yaşam standardına ulaştırmak için çalışıyoruz. Eski garajlar, daha önce tamircilerin bulunduğu, görüntü ve gürültü kirliliğinin yaşandığı, burada yaşayan insanların rahatsız olduğu ve sokakların trafikten geçilmez olduğu bir mekan durumundayken, yeni yapmış olduğumuz Şahinbey Oto Sanayi Sitesi ile tamircileri oraya taşıyıp, burayı gürültü kirliliğinden kurtardık. Eski garajlar ve İnönü Caddesi'nde trafik oldukça yoğun ve sıkışık. Oraya alternatif bir bulvar açıyoruz. İnönü Caddesi'nin iki katı büyüklüğünde olacak olan yol 40 metre genişliğinde olacak. Böylelikle İnönü caddesinin trafik yükünü önemli ölçüde rahatlatmış olacağız. Bu, çok önemli bir proje! İlk olarak Hoşgör Meydanı'ndan başlayıp eski müftülüğün olduğu yere kadar devam eden bir çalışma. Buradaki çalışmamızın yüzde 75'inden fazlasını tamamladık. Buranın devamını da Özdemirbey Caddesi'nden başlayıp Şehreküstü'ye kadar olan kısmı ikinci etap ve daha sonra Perilikaya'ya kadar üçüncü etap olarak devam edeceğiz. Bu çalışmalar şehrimizin trafik problemine de çok ciddi çözüm getirecektir" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.