Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey Belediyesi'nden model uçak kursu

Şahinbey Belediyesine bağlı Binevler Sosyal Tesisinde başlatılan proje kapsamında öğrencilere model uçak eğitimi veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2018 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:26
Kaynak: İHA
Şahinbey Belediyesi'nden model uçak kursu

Şahinbey Belediyesi Binevler Sosyal Tesisinde öğrencilere hafta içi her gün 14.30-17.00 arasında eğitim verilerek, öğrencilere uçuş prensipleri ve aerodinamik gibi konular anlatılıyor. Öğrenciler burada model uçak yapımının tüm detaylarını öğrenerek geleceğe hazırlanıyor ve bir çoğu uçağa hiç binmemiş olan öğrenciler uçak yapımını öğrenmenin heyecanını yaşıyor.

MODEL UÇAK EĞİTİMİ VERİYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ülkemizin yerlileşmesi ve millileşmesi anlamında Şahinbey Belediyesi olarak çalışmalar yaptıklarını belirterek; "Şahinbey Belediyesi olarak, eğitime büyük önem verdiğimizi söylüyoruz. Bunun için de tüm imkânlarımızı seferber ederek çocuklarımıza ve gençlerimize yatırımlar yapıyoruz. Bu çerçevede Binevler Sosyal Tesisimizde geleceğin yerli uçağını yapabilecek mühendislerinin yetişmesi için Model Uçak eğitimi vermeye başladık. Kursumuza katılan çocuklarımıza uçuş prensipleri ve aerodinamik gibi konular anlatılıyor. Model uçak iyi bir hobi olmanın ötesinde uçuş prensiplerini daha iyi anlamaya yardımcı bir araçtır. Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimize güzel bir hobi kazandırmak ve havacılık sevdasını onların genç yüreklerine aşılamak istiyoruz.

KURS FİKRİMİZİ DEĞİŞTİRDİ

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Binevler Sosyal Tesisi'ne gelerek Model Uçak yapma eğitimi alan öğrenciler bu kursla birlikte kafalarında bir çok fikrin değiştiğini belirterek, "Öncelikle böyle bir kursu açarak bizlere imkan sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederiz. Bu kursa ilk başladığımızda ne yapacağımız bilmiyorduk. Bir aydır süren kursumuza geldikçe. Uçak yapımında neler yapılacağını öğrendik. Bu kurs ayrıca bizim meslek seçimlerimizde de etkili olacak" dediler.

MODEL UÇAK

Model uçak, uçan cisimlerin ayrıntılarına inerek ve ölçeklendirerek oluşturulmuş halleridir. Uluslararası standartlar ölçüsünde yapılan uçucu modeller için profesyonel eğitim gereklidir. Titizlik ve özverinin hakim olduğu model uçaklar pek çok kategoriye bölünüyor.

MODEL UÇAĞIMIZ ATA

THK - Ata uçağı rüzgârla uçar, kanatları, 67 cm, gövde 54 cm uzunluğunda toplam 65 parçadan oluşmaktadır. Model uçağımız Ata dünyanın en hafif ağacı olan Balsa ağacı ve ıhlamur ağacında yapılmaktadır. Türk Hava Kurumu'nun Ata uçağı tasarlanan Model Uçak Kursu eğitimleri toplam 3 aşamada 10 saatten oluşuyor. Her aşama için THK onaylı sertifika alacak öğrenciler eğitim sonunda kendi model uçaklarını yapabilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.