Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey belediyesine övgü

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2017 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 07:07
Kaynak: İHA
Şahinbey belediyesine övgü

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehreküstü bölgesinde bulunan Şıh Meydanı, Şehreküstü Konakları, Milli Mücadele Müzesi restorasyonunu yaparak turizme kazandırdığı önemli çalışmaları AKP MKYK üyesi Ethem Sancak'a, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci'ye ve beraberindeki heyete gezdirdi.

Yaptığı restorasyon çalışmalarıyla Şahinbey İlçesi'ni turizmin cazibe merkezi haline getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği toplantısı için Şahinbey Belediyesi'nin davetlisi olarak Gaziantep'e gelen AKP MKYK üyesi Ethem Sancak ve beraberindeki heyete yapılan çalışmaları gezdirerek projeler hakkında bilgiler verdi.

MİLLİ ŞUUR AŞILIYOR

AKP MKYK Üyesi Ethem Sancak, müzenin kendisini duygulandırdığını belirterek, "Çok heyecan verici çalışmalar. Biliyorsunuz geçmişi olmayanın geleceği olmaz. 15 yıl önce başlattığımız, ayağa kalkma ve özgür bağımsız bir ülke inşa etme konusundaki çalışmalarımızı, tarihten ders çıkararak sürdürmeliyiz. Bu çalışmalar yokluk içerisinde bir millettin nasıl ayağa kalktığını ve ne büyük fedakârlıklar yaptığını gösteriyor. Antep destanı tarih kitaplarında birkaç satırla geçer ama, burada verilen mücadelenin ne büyük destan olduğunu bu müzeyi gezdikten sonra insan daha iyi anlıyor. Gençlerimize ve çocuklarımıza buraları göstermek lazım. Milli şuuru yeniden inşa etmek için bu müzeyi mutlaka ziyaret etmek gerekiyor. Gaziantep herşey de öncü olduğu gibi müze konusunda da bir öncülük yapıyor. Tıpkı Şahinbey, Karayılan ve Şehitkamil gibi milli mücadeleye büyük katkılar veriyor. Bu müzenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.