Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey Belediyesi’nin çiftçiye desteği sürüyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçiye buğday tohumundan sonra 2 bin ton gübre desteğinde de bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:39
Kaynak: İHA
Şahinbey Belediyesi’nin çiftçiye desteği sürüyor

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği, ve Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Şahinbeyli çiftçilere daha önce 2 bin ton Ceyhan 99 Buğday tohumu desteğinde bulunmuştu. Bu desteğin devamı olarak Şahinbey Belediyesi çiftçilere 2 bin ton da gübre desteğinde bulundu.

Deniz Uzay Çatılı Pazar yerinde düzenlenen törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediyecilik böyle yapılmalı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediyesi’nin her alanda vatandaşlara hizmet verdiğini belirterek; “Şahinbey Belediye Başkanımız yol, su işlerinde Karayollarının, zaman zaman Tarım Bakanlığı’nın ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın işlerini de yapmaya başladı. Aslında çiftçiye verilen bu buğday tohumu ve gübre desteği bir bakanlık projesi. Ben tahmin ediyorum böyle devam ederse Başkan Mehmet Tahmazoğlu gezer tavuk da dağıtır. Gördüğüm kadarıyla yapılan projelerle çiftçilere, fidan, düve, küçükbaş hayvan ve hayvan yemi de dağıtacaklar. İşte belediyecilik böyle halka hizmet ederek yapılmalı. Yapılan çalışmalarla Türkiye’nin geldiği nota ortadır. Bundan sonrada daha iyi yerlere gidecektir” dedi.

Çiftçimize desteğimiz devam edecek

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşa hizmet için çalıştıklarını belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak doğumdan, ölüme kadar vatandaşımızın her ihtiyacında yanındayız. Bebekleri olduğunda ‘Hoş geldin Bebek’ Projemizle yeni doğan bebeklerini evlerinde ziyaret ederek, anneleri bilgilendirip hediyeler veriyoruz. Öğrencilerimize spor yapmaları için spor ayakkabısı dağıttık. Başarılı olan öğrencilerimize diz üstü bilgisayar hediye ettik. Bu yıl ilkokul öğrencilerimize boyama seti dağıtıyoruz. Sosyal tesislerimizden her yaşta vatandaşımız faydalanıyor. Evlenecek çiftlerimize eğitim seminerleri verip düğün hediyesi olarak otomatik çamaşır makinası hediye ediyoruz. Kendi işlerini kurmak isteyen gençlerimize meslek edindirme kursları veriyoruz. Bunun yanı sıra taziye evlerimiz ve çadırlarımız vatandaşlarımızın cenazelerinde hizmet veriyor. Esnafımızı için 1016 işyeri kapasiteli Karataş Sanayi Sitesi’ni yaptık. Dar gelirli vatandaşlarımızı uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yaptık. Çiftçilerimiz içinde şimdiye kadar yollarını, taziye evlerini, parklarını ve camilerini yaptık. Ancak çiftçiye doğrudan bir destek sağlayarak çiftçimize destek olalım dedik. Tarım İl Müdürümüzle bir araya gelerek yaptığımız görüşmeler sonrasında öncelikle çiftçimize buğday ve gübre desteğinde bulunalım dedik ve 2 bin ton buğday tohumu ve gübre dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Yaptıklarımız bunlarla da sınırlı kalmayacak. Tarım İl Müdürümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde başka projelerimizde olacak” şeklinde konuştu.

500 bin meyve fidanı dağıtılacak

Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere verdiği destekle Şahinbey İlçesi’nde bulunan çiftçilerin rahatlayacağını belirterek, “Buğday tohumu ile başlayan proje gübre desteğiyle devam ederek, çiftçimizin çok ciddi bir ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Şahinbey Belediyesi dağıttığı buğday tohumu ile Şahinbey İlçesi’nde bulunan çiftçilerin yüzde 85’inin ihtiyacını karşılamış oldu. Şahinbey Belediye Başkanımız bize bu projelerin haricinde 500 bin adet meyve fidanı dağıtalım dedi. İslahiye’de bulunan zeytin fidanlarının tamamı 400 bin adet. Ancak, biz Şahinbey Belediyemizin desteği ile tek seferde 500 bin adet meyve fidanı dağıtacağız. Bununla birlikte zeytin ve fıstık fidanı da dağıtacağız. Bunların tamamının bütçesi Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun desteği ile yapılıyor. Yapılan bu desteklerle iki yıldır kuraklıktan etkilenen çiftçilerimiz rahat bir nefes almış olacaklar” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere gübre dağıtımı yapıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.