Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey çiftçilerin yüzünü güldürdü

Gaziantep’te sosyal sorumluluk projesi kapsamında çiftçilere 2 bin ton buğday tohumu ve gübre dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:44
Kaynak: İHA
Şahinbey çiftçilerin yüzünü güldürdü

Şahinbey Belediyesi Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile aralarında imzalanan protokol sonrası bugün gerçekleşen törenle çiftçilere Ceyhan 99 tohumu ve gübre dağıtımı başladı.
Çiftçilere yönelik zaman zaman her türlü desteği verdiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bugün çiftçilerimize üretimle ilgili destek sağlama noktasında bu yıl, yeni bir projeye başlıyoruz. Çiftçilerimize 2 bin ton sertifikalı Ceyhan 99 tohumluk buğday dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bunun yüzde 50’si belediyemiz tarafından çiftçilerimize hibe olarak veriliyor. Yüzde 50’sini ise çiftçilerimiz karşılıyor. Ayrıca yine 2 bin ton taban gübresi, belediyemiz tarafından yüzde 80’i karşılanacak şekilde dağıtılacak. Bu projenin toplam maliyeti yaklaşık 5 milyon liraya mal oldu. Desteklerimiz sadece bununla sınırlı kalmayacak. İnşallah hayvancılığın da gelişmesi, damızlık hayvanların yemleri, zeytin fidanı ve fıstık çamı dağıtımı konusunda desteklerimiz devam edecek’’ ifadelerini kullandı.
Törene katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, zengin fakir ayrımı yapmadan her çiftçiye destek veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiğini söyledi.
Davul, zurna ve halaylarla başlayan tören protokol konuşmaları dua sonrası tohum dağıtımı ile son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.