Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey EVlendiriyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu yana özellikle dar gelirli ailelerin ev sahibi olma konusunda umudu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:07
Kaynak: İHA
Şahinbey EVlendiriyor

Göreve geldiği günden bu yana kentsel dönüşüm çalışmaları ile birlikte Şahinbey İlçesi'ni âdeta yeniden şekillendiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir yandan da yeniden yaptırdığı yaşam alanlarıyla her kesimin ev ve iş yeri sahibi olabilmesini sağladı.

HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, 245.200 m2 alan üzerine Mavikent 1. 2. ve 3. Etap konutlarını tamamlayarak 2.340 kişiye konut sahibi yaparken, 79.780 m2 alan üzerine kurulu ve 1000 ailenin daha ev sahibi olduğu Mavikent 4. etap 1.203 konutun yapımı halen devam ediyor. Yine dar gelirli vatandaşlarımıza hitap eden Mavikent 5. Etabın 1.595 konut çalışmaları başladı.

Gecekondu da oturan vatandaşların daha iyi bir yaşam alanına sahip olmaları için çalışmalarını sürdüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çamlıca Konutlarının 1. 3. ve 5. Etaplarında bulunan 1.172 konutun satışını gerçekleştirdi. Türkiye'nin en büyük Parkı olan Yeşilvadi Parkı'nı gören Yeşilvadi Konutları'da, Şahinbey Belediyesi tarafından oldukça cazip fiyatlara sunuldu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 300 konutluk Üçyüzevler konutlarını, 296 adet Etiler konutlarını, 179 adet Perilikaya konutlarını, 164 adet Yazıcık konutlarını, 252 adet Güzelvadi Konutlarını, 747 adet Kahvelipınar konutlarını ve 1200 adet Kıbrıs Kahvelipınar mahallesine yaptırılan konutlar ile toplamda 10.150 adet konut inşa ederek vatandaşın hayallerini gerçekleştirdi.

8 BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yüzde sekseni çarpık yapılaşmaya sahip olan Şahinbey ilçesinde bulunan Nuripazarbaşı, Yazıcık, Perilikaya, Güzelvadi, Kahvelipınar-Kıbrıs, Eski Garajlar, Kahvelipınar ve Kılınçoğlu bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlattı. İnsanımıza daha modern yaşam alanları sunabilmek amacıyla kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma ve konut yapımı için 7 yılda 420 milyon 224 bin TL'lik kamulaştırma yaptı.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İÇİN KONUT

Başkan Mehmet Tahmazoğlu Gazi ve Şehit yakınlarını unutmayarak, 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı seçenekte konut yapıyor. Bu konutlardan 2+1 daireli olanlarında oturmak isteyen Gazi ve Şehit yakınlarına hiç peşinat ödemeden 20 yıl boyunca artmayan taksitlerle ev sahibi olabilme imkânına sahip olacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.