Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinbey'den geri dönüşüm yarışması

Şahinbey Belediyesi geri dönüşüm konusunda öncü olmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:37
Kaynak: İHA
Şahinbey'den geri dönüşüm yarışması

Geri dönüşüm konusunda okullarda verdiği eğitimler, öğrencilere yapılan bilgilendirme tiyatroları, merkezi yerlerde açılan bilgilendirme stantları, kapı kapı bilgilendirme yapılıp ardından hanelerden poşet ile ambalaj atıklarının toplanması, marketlerden kafes yardımı ile toplama, kamu kurumlarına dağıtılan iç mekân kutuları ile toplama ve şehrin merkezinde sıfır emisyonlu araçlar ile faaliyetlerini sürdüren Şahinbey Belediyesi geri dönüşüm konusunda farkındalığı artırmak adına yeni bir çalışmaya imza atıyor.

DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN

Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada amaç gelecek kuşaklara daha temiz bir çevre bırakmak için geri dönüşüm konusunda hayal dünyasını zorlayan, bilinçli ve çevreyi koruyan bir düşünce aşılamakla birlikte öğrencilerin atık malzemeler kullanarak gözlem, sorgulama, araştırma, teknoloji ve tasarım için gerekli zihinsel süreçleri açığa çıkarması hedefleniyor.

YARIŞMA DÜZENLENECEK

Gelecek nesillerin daha bilinçli olması, ambalaj atıklarının çöpe gitmemesi ve bu sayede ekonomiye katkı için Geri Dönüşüm bilincini okullarda yapılacak yarışmalar ile akıllarda kalıcı hale getirilmesi hedefleniyor. Üç dalda düzenlenecek  yarışma sonunda Şahinbey'in Eko Tasarımcısını, Çevreci Ressamını ve En Çevreci Okulunu belirlenecek. Eko Tasarım yarışmasında günlük hayatta kullanabilecek ürünler oluşturulacak,  resim yarışmasında ise Geri Dönüşüm ve Hayat konusu işlenecektir. Okulunda en fazla geri dönüşüm malzemesi toplayan okul en çevreci okul olacaktır. Düzenlenecek yarışma sonrasında dereceye girenlere yüzey temizleyici makine, yazıcı, tablet, bisiklet, akülü araç, spor seti, teleskop seti gibi 36 çeşit ödül verilmesi planlanıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.