Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin’den mevlid kandili mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:03
Kaynak: İHA
Şahin’den mevlid kandili mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 
Şahin, mesajında, bu gecenin Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif edişinin yıl dönümü olduğunu anımsatarak, kandillerin Peygamber efendimizin yaşayışı, Hadis-i Şerif'lerini mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsat olduğuna dikkati çekti. Şahin, mesajında “Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) olmuştur. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emîn'di. Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti” ifadelerini kullandı. Peygamber efendimizin topyekün insanlığın mutluluğunu ve huzurunu hedeflediğini vurgulayan Şahin, “Bizler de onun ümmeti olarak Peygamberimizin bu düşünce ve fiil tarzını düstur edinerek yaşamalıyız. Önceliğimiz insanlığın mutluluğu olmalıdır” dedi.
Şahin, “Haksızlığa, zalime dur demeyi, direnmeyi, mazlumun yanında durmayı, yetimi korumayı, güçsüzden yana olmayı, akrabaya, komşuya, muhtaca bakmayı, yok etmek yerine yaşatmayı, kin tutmak yerine merhameti, kavga yerine sevmeyi, insanlığın ancak sevginin sonsuz rahmet denizinde hayat bulacağını ondan öğrendik” diye konuştu.
Tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik eden Şahin, bu anlamlı gecenin birlik, beraberlik getirmesini dileyerek, hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.