Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayiye nitelikli elemanlar yetişiyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, sanayiye nitelikli eleman kazandırmak amacıyla 7 bin metrekarelik alan üzerinde, ‘Mesleki Eğitim Merkezi’ yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2017 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:53
Kaynak: İHA
Sanayiye nitelikli elemanlar yetişiyor

GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, Mesleki Eğitim Merkezi’nin, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onaylanan, meslek standartları ve mesleki yeterlilikler baz alınarak meslekli yeterlilik belgesi verme yetkisine de sahip olduğunu söyledi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda yapılan merkeze, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle atölyeler donatıldı.

‘‘TÜM İŞSİZLER FAYDALANABİLİYOR’’

Merkezde, meslek sahibi olmak isteyen gençler, kadınlar engelliler, göçle Gaziantep’e gelen ve dezavantajlı gurup olarak nitelendirilebilecek tüm işsizler faydalanabiliyor. Ayrıca, çeşitli meslek alanlarında kalifiye eleman sıkıntısı yaşayan işletmeler, hayat boyu öğrenme kavramını destekler nitelikte bireysel niteliklerini geliştirmek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak isteyen kişiler, mevcut çalışma alanlarından memnun olmayıp farklı mesleklerde kendilerini geliştirerek daha fazla gelir elde etmek isteyen kişiler de yararlanabiliyor.

GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, mesleki eğitimin Gaziantep ve Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “Nitelikli kalifiye elaman ve mesleki eğitim sanayicilerimiz için olmazsa olmaz konulardan birisidir. Oda olarak sanayide nitelikli eleman yetiştirme yükümlülüğümüz bulunuyor. Bu önemli projemize İpekyolu Kalkınma Ajansı’ndan destek aldık. Buraya mesleki eğitim atölyeleri yaptık. Örneğin; tekstil sektöründe iplik elemanı yetiştireceğiz. Tekstil elemanı değil de, tekstilin kaç aşaması varsa üretim elemanı yetiştiriliyor. Hedefimiz sanayiye nitelikli eleman kazandırmak” dedi.

‘‘143 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ’’

Gaziantep’e göçle gelen ve işsiz olanlara, meslek sahibi olmayan Suriyelilere de merkezde eğitim verildiğini dile getiren Göncü, “Gaziantep sanayisi ve ihracatıyla bölgede lider konumda olan bir il. Beş Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık Bin 500 üretim tesisiyle üretim yapan ve ürettiği ürünlerini dünyanın 174 ülkesine ihraç eden Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden birisi. İlimize gelen özellikle Suriyelilerin mesleki beceri seviyeleri önemli sorunlardan bir tanesi. Sanayiye nitelikli eleman yetiştirmek istiyoruz. Bu kapsamda GSO Mesleki Eğitim Merkezi’ni kurduk. Merkezimizde 10 Nisan 2017 tarihi itibariyle eğitimler verilmeye başladı. Şuana kadar 143 kişiye mesleki eğitim verdik. Merkezde hem kendi vatandaşlarımıza, hem Suriyeli mültecilere ahşap, metal, inşaat, plastik, kaynak, boya, iklimlendirme, otomasyon, elektrik-elektronik, makine bakım, basınçlı kaplar, tesisat, teknik resim proje çizimi, endüstriel tasarım modelleme, tekstil alanlarında, beceri geliştirici atölye çalışmaları başlattık. Ar-Ge-inovasyon merkezi ve labartuarların yer aldığı merkezin yenilikçi ve yüksek katma değerli ürün ve hizmetlerin ortaya çıkmasına yol açacağına inanıyoruz. Burada vereceğimiz eğitimlerle, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Merkezde Suriyelilerin mesleki eğitiminin geliştirmesinin yanında çalışma ortamına uyum sağlaması konusunda da yardımcı olduklarını ifade eden Göncü, “Dil eğitimleriyle ve mesleki becerileriyle sanayide çalıştırılabilmelerine çaba sarf ediyoruz. Mesleki eğitimler verilirken sanayide çalışanlara ve çalışmayanlara yönelik farklı programlar yapıyoruz” dedi.

MERKEZ MESLEKLİ YETERLİLİK BELGESİ VERME YETKİSİNE DE SAHİP

Mesleki Eğitim Merkezi’nin eğitim faaliyetlerinin yanında ‘Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ olarak da hizmet verdiğine dikkat çeken Göncü,“Merkez yapılırken bu konuya göre planlandı. Şu anda 48 meslek için, ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ alınma zorunluluğu bulunuyor. Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacak. Bu noktada hem bu mesleklerde çalışan hem de bu mesleklerde çalışanları istihdam eden işletmelerimizin bu zorunluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Bu noktada merkezimiz mesleki yeterlilik belgesi verme yetkisine de sahip” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.