Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO HOLDİNG'DEN 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Sanko Holding’te yönetim kurulu başkanlığı görevini devralan Adil Sani Konukoğlu, yaptığı açıklamada yılbaşında planladıkları yatırımları kesintisiz devam ettirdiklerini söyledi. Sanko, 2020 sonuna kadar 250 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2020 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:21
Kaynak: İHA
SANKO HOLDİNG'DEN 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

SANKO Holding’de ağabeyi Zeki Konukoğlu’ndan yönetim kurulu başkanlığı görevini devralan Adil Sani Konukoğlu, DÜNYA’ya önemli açıklamalarda bulundu. Geçen yıl 300 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Konukoğlu, “Bu yıl da yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Yılbaşında planladığımız 250 milyon dolarlık yatırımı 2020 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi. Tekstil ve çimentoda iyileştirme yatırımları yapılırken, enerjide kapasite artışı gerçekleştirilecek.

DİJİTALLEŞMEYE ÖN PLANDA OLACAK

Sanko, çok uzun yıllardır başta tekstil olmak üzere bulunduğu sektörlerde, ara mamül üretimi ile ön plana çıktı. Hazır giyim sektörünün gelişiminde önemli katkılar sundu. Adil Konukoğlu’nun gündeminde, son tüketiciye sunulacak iş alanları var. Yeni dönemde dijitalleşmeye büyük önem vereceklerini vurgulayan Adil Konukoğlu, yeni projelerin başında e-ticaretin geldiğini dile getirdi. Son tüketiciye ulaşan hazır giyim üretimine başlayacaklarını söyleyen Konukoğlu, “Fiziki mağazacılık düşünmüyoruz. Son tüketicimiz müşterimiz değildi. Dijital perakende ile öncelikle kendi üreteceğimiz konfeksiyon ürünleri ile geniş kitlelere ulaşacağız. Zaten ileri derecede kaliteli maske üretimine başladık. Yurt dışına dijital satıyoruz ve çok başarılıyız. Başka alanlarda da üretim yapıp satabiliriz” dedi.

Salgın sürecinde servis sektörlerine ağırlık veren ülkelerin zor duruma düştüğünü, maske dahi üretemediklerinin görüldüğünü belirten Konukoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ülkemiz de sanayici yönü ile salgında başarılı ülkeler arasına girdi. Sağlık alanında, hem hastanelerimiz hem de çok müteşekkir olduğumuz büyük dualar alan sağlık çalışanlarımız ile salgında başarılı sınavlar verdik, veriyoruz. Üretimi bırakmayan Almanya’nın başarıları ortada. Biz de üretimi bırakmayarak, sanayiyi geniş alanlarda iyi yaparak ne kadar doğru bir tercih yaptığımızı tüm dünyaya gösterdik.”

Ağustos ayından itibaren toparlanmanın başlayacağına inandığını kaydeden Konukoğlu, “Önümüz açık, üçüncü çeyrekte güzel bir döneme gireceğiz ve dördüncü dönemde işler daha da toparlanacaktır" dedi.

GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ ALDI

Sanko Holding olarak uzun süredir sürdürdükleri iş prensipleri gereği nakit akışlarını 18 aylık dönemler halinde planladıklarını kaydeden Adil Konukoğlu, Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ne Türkiye'de ilk başvuru yapan, ilk denetim geçiren ve belge alan ilk şirket olduğunu söyledi. Konukoğlu, "TSE tarafından Türkiye'de ilk denetim geçiren ve bu önemli belgeyi alan ilk şirketiz. Emeği geçenleri ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Salgın sürecinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin çok hızlı kararlar aldığını belirten Konukoğlu, “Süreç başladıktan sonra güzel kararlar alındı .Ülke olarak bu konuda çok başarılı olduk" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.