Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO LİSELERİ ÖĞRENCİLERİNİN 2019 YKS BAŞARISI

SANKO Koleji ve SANKO Fen- Teknoloji Lisesi öğrencileri, 2019 YKS yerleştirme sonuçları ile de başarı öyküsü yazmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2019 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 05:55
Kaynak: İHA
SANKO LİSELERİ ÖĞRENCİLERİNİN 2019 YKS BAŞARISI

SANKO Liseleri 2019 mezunu öğrencilerden 18’i tıp, 25’i mühendislik, 8’i hukuk, 3’ü fen-edebiyat, 2’şeri diş hekimliği, eczacılık, uluslararası işletmecilik ve ticaret, 1’eri mimarlık, eğitim, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, veterinerlik, havacılık ve uzay bilimleri ile medya ve görsel sanatlar, 1’i de yurt dışı (İngiltere) tasarım fakültelerini kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin planlı ve güçlü akademik çalışmaları sonucu bu başarıyı elde ettiklerini söyledi.

Asyalı, Türkiye’nin prestijli üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesine 5, Orta Doğu Teknik, Sabancı ve Yıldız Teknik Üniversitelerine 1’er, İstanbul Teknik ve Marmara Üniversitelerine 3’er, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine 4, Cerrahpaşa Üniversitesine 2, Koç Üniversitesine 11, Özyeğin Üniversitesine 7, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesine yüzde 100 burslu 1 ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesine yüzde 100 burslu olarak 2 öğrencinin tercihleri doğrultusunda yerleştiğini söyledi.

“Bütün İnsan” yetiştirme vizyonuyla çıktıkları bu yolda öğrencilerinin elde ettikleri başarı ile gurur duyduklarını belirten Asyalı, “Emeği geçen yönetici, öğretmen, tüm çalışanları kutluyor, 2019 mezunlarımıza yeni yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.