Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO öğrencileri dereceye giren projelerini tanıttı

SANKO Okulları öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri araştırma projeleri final yarışması”nda ‘Türk Dili ve Edebiyatı’ dalında Türkiye üçüncülüğü, ‘Yazılım’da ise teşvik ödülü aldığı projelerini tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:33
Kaynak: İHA
SANKO öğrencileri dereceye giren projelerini tanıttı

2018-2019 eğitim-öğretim yılında düzenlenen TÜBİTAK tarafından düzenlenen “TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri araştırma projeleri final yarışması”na Türkiye genelinde toplam 16 bin 679 proje başvurusu yapıldı. SANKO Okulları öğrencilerinden Ece Sergen ve Elif Sergen, ‘Türk Dili ve Edebiyatı’ dalında öğretmenleri Hayat Demirel rehberliğinde hazırladıkları “Edebiyat Engel Tanımaz” adlı projesi Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Teoman Efe Kuday ve Ayberk Kaan Güneş ise öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde “Yazılım” dalında hazırladıkları “Görüntü işleme teknolojisi kullanılarak hasat yapan otonom ve yarı otonom robot” projesi teşvik ödülünü almaya hak kazandı.

“18 BİN PROJE İÇİNDE İLK 3 BİZİ ÇOK MEMNUN ETTİ”

18 bin proje içerisinden ilk üçe girmenin kendilerini çok memnun ettiğini belirten SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, “Liseler arası TÜBİTAK yarışmaları zorlu bir süreç bu sene çeşitli branşlarda 18 bin proje yarıştı. Önce ilinizde siz bu projenizi TÜBİTAK ve Milli eğitime iletiyorsunuz, orada seçildikten sonra bölge turnuvasına gidiyor. Bu sene Adana’da yapıldı. Burada seçilen projeniz Ankara’ya Türkiye finallerine gidiyor. Biz bu süreçte 24 projeyle başladık. Ardından bölgeye 7 proje ile gittik, 4 projemizle Ankara’daki finallere gittik. Bu gün burada öğrencilerimizin sizlere tanıtacağı projeler ise, 3. Ve mansiyon ödülü alan projelerimizdir. Dolayısıyla yaklaşık 18 bin projeden ilk üçe giren projeler içinde olmamız bizleri çok memnun etti” dedi.

GAZİANTEP'TE EDEBİYAT DALINDA DERECEYE GİREN İLK PROJE

Gaziantep'te Edebiyat dalında Türkiye’de dereceye giren ilk Projenin kendilerine ait olduğunu ifade eden Ece Sergen ve Elif Sergen, “Türkiye’de görme engellileri özellikle sözel derslerde bulunan materyaller çok az o yüzden bizde onlara böyle bir materyal geliştirerek öğrenmelerinde daha iyi bir süreç sağlamak istedik. Öncelikle projemizdeki düğmeler sayesinde bir konuyu dinleyebilir ve materyallerle de pekiştirebiliyor. Örneğin kitabeleri biz görüyoruz ama onlar göremediği için onlara kitabe yaparak dokunmalarını ve zihinlerinde canlandırmalarını sağladık. Edebiyat dalında bin 457 proje içerisinde Türkiye üçüncüsü olduk. Edebiyat dalında Gaziantep'te Türkiye derecesine giren ilk proje bizim oldu" diye konuştu.

"Yazılım" dalında hazırladıkları “Görüntü İşleme Teknolojisi Kullanılarak Hasat Yapan Otonom ve Yarı Otonom Robot” projesi teşvik ödülünü almaya hak kazanan Teoman Efe Kuday ve Ayberk Kaan Güneş ise, projeleri hakkında açıklamalarda bulunarak uygulamalı sunum yaptı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.