Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO OKULLARI FİNALLERDE

Sanko Okulları öğrencileri “TÜBİTAK 51’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri” yarışması bölge elemelerinde biyoloji kategorisinde bölge birincisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2020 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:23
Kaynak: İHA
SANKO OKULLARI FİNALLERDE

TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmaya, 23 bin 528 öğrenci tarafından 15 bin 273 proje ile başvuruldu. 12 kategoride 100 projenin yarıştığı Adana Bölge yarışmasında Sanko Okulları öğrencilerinden Ada Demir ve Yasemin Sude Sarıkaya’nın, öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde “Biyoloji” kategorisinde “Mitokondriden Elde Edilen Sitokrom C ile Böbrek Taşı Tespiti” (Mitokondri; hücrelerimizin içerisinde bulunan ve onlara enerji sağlayan organellerdir) adlı projesi bölge birinciliğini kazandı.

Bu projede böbrek taşı tespitinde kullanılabilecek daha az maliyetli ve daha kısa sürede sonuç alınabilecek bir test geliştirildi. Bunun sonucunda idrarda çözülen askorbik asit ile mitokondrilerde bulunan sitokrom C’nin renk değişimi, renk sensörü kullanılarak tespit edildi. Bu çalışma, böbrek taşı tespitinde kullanılabilecek yeni ve özgün test olarak tasarlandı.

Sanko Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları biyoloji projesinin bölge birincisi olmasından gurur duyduklarını söyledi.

Asyalı, öğrencilerini ve öğretmenlerini kutlayarak 1-5 Haziran tarihlerinde Diyarbakır’da düzenlenecek Türkiye finallerinde başarılar diledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.