Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİSİ BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

SANKO Okulları öğrencisi Ezgi Selin Bayar, "23'üncü Felsefe Olimpiyatları"nda bölge birincisi oldu, Türkiye genelinde ilk on içerisinde yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2018 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 04:03
Kaynak: İHA
SANKO OKULLARI ÖĞRENCİSİ BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

Türkiye Felsefe Kurumu Derneğince düzenlenen 23'üncü Felsefe Olimpiyatlarına, "Bölge Temsilcisi" olarak SANKO Okulları ev sahipliği yapmıştı. SANKO Okullarında düzenlenen olimpiyatlara Gaziantep'in yanı sıra, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Adıyaman'dan öğrenciler katılmıştı.

Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, Mersin, İstanbul, İzmir, Sakarya, Samsun, Erzurum, Denizli ve Hatay olmak üzere 13 merkezde yapılan olimpiyatta öğrencilere farklı filozoflardan seçilmiş üç alıntı verilerek yarışmacılardan biri üzerine felsefi deneme yazmaları istenilmişti.

Ulusal jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucuna göre, SANKO Okulları öğrencisi Ezgi Selin Bayar Gaziantep ve bölge birinciliğini elde etti. Bayar, Türkiye genelinde ise ilk on içinde yer aldı.

SANKO Okulları öğrencisi Ezgi Selin Bayar, önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde ilk 10 dereceye giren öğrenciler arasında düzenlenecek yabancı dil sınavına girme hakkı kazandı.

Sınavda başarı sağlayan iki öğrenci, mayıs ayında İtalya'nın Roma kentinde düzenlenecek Uluslararası Felsefe Olimpiyatında (IPO) Türkiye'yi temsil edecek.

SANKO Koleji ile Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Uğur Topuz; Ezgi Selin Bayar'ın bölge birincisi olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, öğrencisine yabancı dil sınavında başarılar diledi.

FELSEFE OLİMPİYATLARI

SANKO Okulları Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı İbrahim Halil Yeşil, olimpiyatların temel amacının, özgür ve çağdaş eğitimin vazgeçilmez temeli olan felsefeye sevgi ve ilginin artmasını, gençlerin karşılaştıkları problemleri görebilmelerini ve problemler üzerinde özgün düşünceler üretebilmelerini sağlayacak tutarlı düşünme alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.