Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO Okullarında Çanakkale zaferi coşkuyla kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıl dönümü, Özel Sanko Okulları’nda düzenlenen coşkulu törenle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 04:52
Kaynak: İHA
SANKO Okullarında Çanakkale zaferi coşkuyla kutlandı

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene Genel Müdür Melike Toklucu, Genel Müdür Yardımcısı Sevim Karakaş, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşan sınıf öğretmeni Nergis Yaşar, Türk İstiklal Mücadelesinin en hazin sahnelerine sahip olan Çanakkale Savaşı’nın üzerinden 102 yılın geçtiğini, yüzyıllar geçse de Türk milletinin kefensiz yatan vatan evlatlarını unutmayacağını söyledi. Tarih öğretmeni Mustafa Demir ise konuşmasına, “Siz hiç Çanakkale’ye gittiniz mi? Denizin o kan kokan dalgalarında yiğitlerimizin yaşadıklarını, hissettiklerini aklınıza hiç getirdiniz mi? Ya da gecenin bir yarısında karanlığın içinden yükselen ve vatanı uğruna, bayrağı uğruna hayatını feda eden o kahramanların seslerini, hasret kokan türkülerini, feryatlarını hiç işittiniz mi? Geceleri çadırdan silah sesiyle fırladınız mı.Mehtaplı gecelerde yakamozları değil kıpırdayan gölgeleri izlediniz mi? Sizin de saçlarınızı kekik kokulu rüzgarlar barut kokusu ile karışıp taradı mı? Vatanın bütünlüğü için elde silah dağ başında uykusuz geceleri bilir misiniz? En sevdiğin arkadaşının yarasını elinle sarıp bir yudum su verdiniz mi kendisine? Can arkadaşınızın yastık yaptığın dizinizde can verişini izlediniz mi hiç” diye sordu.

Tarih öğretmeni Demir, "Öyle derin fırtınalar kopar ki içinizde Çanakkale’de, hiç farkına varmadan çiy taneleri süzülür gözlerinizden tane tane. Çünkü her yerde titreyerek basarsınız o toprağa. Çanakkale namusumuz, gururumuz, umudumuzdur" diye konuştu. Konuşmaların ardından ilkokul 1’inci sınıf öğrencisi Arda Doruk Şanlı, “Çanakkale Geçilmez” isimli şiiri seslendirdi.

Çanakkale Savaşı’ndan video sunumları, dans ve koro ile harmanlanarak hazırlanan program, izleyicilerin İzmir Marşını hep bir ağızdan seslendirmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.