Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO ORTAOKULU'NUN TÜBİTAK BAŞARISI

TÜBİTAK tarafından düzenlenen “12’inci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda SANKO Ortaokulunun “Biyoloji” ve “Tarih” dallarındaki projeleri bölge birincisi, “Fizik” dalındaki projesi ise bölge ikincisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2018 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:57
Kaynak: İHA
SANKO ORTAOKULU'NUN TÜBİTAK BAŞARISI

Adana Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen “12’inci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na 1060 proje arasından 80 proje davet edilerek sergilendi.

SANKO Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencilerinden Elif Bozbaş ve Eren Nakıboğlu’nun, öğretmenleri Ziya Öğüt ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Biyoloji” dalındaki proje bölge birincisi oldu. Bu proje ile binalarda kullanılan betonların ömrünü artırmak için antimikrobiyal beton geliştirildi.

7’nci sınıf öğrencisi Ezel Öykü Şengül’ün, öğretmeni Mehmet Bozbaş rehberliğinde hazırladığı “Tarih” dalındaki projesi bölge birincisi oldu. Bu proje ile Ezgi Öykü Şengül "Bakırcılığa karşı okulumdaki öğrencilerin olumlu tutum göstermelerine nasıl katkıda bulunabilirim?" sorusuyla başlayan alan çalışmaları yaptı ve bakırcılıkta kullanılan motiflerden boyama sayfaları, mandala, posta pulu, posta sanatı (mail art) örnekleriyle bakırcılığa dikkat çekmeye çalıştı.

6’ncı sınıf öğrencileri Bahar Oğuz ve Metehan Aslan’ın, öğretmenleri Aslı Karagüzel ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Fizik” projesi ise bölge ikincisi oldu. Bu projede yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşten bir yerine üç enerji çeşidi elde edildi.

İlk üç dereceye giren öğrenci ve rehber öğretmenlerinin para ödülü ve öğrencilerin ayrıca bisikletle ödüllendirildiği sergide, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, SANKO Okulları öğrencilerini kutladı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, ortaokul öğrencilerinin danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları Biyoloji ve Tarih projelerinin bölge birincisi, Fizik projesinin ise bölge ikincisi olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, 7-11 Mayıs tarihlerinde Kayseri’de düzenlenecek Türkiye finallerine katılacak öğrenci ve rehber öğretmenlerine başarılar diledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.