Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanko Sanat Galerisi'nde resim sergisi

Ressam Hasan Mutlu, "Dağlar" konulu çalışmalarını, 9 Mart'ta Gaziantepli sanatseverlerle buluşturacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:52
Kaynak: İHA
Sanko Sanat Galerisi'nde resim sergisi

Yozgat Sorgun 1957 doğumlu olan Mutlu, ilk ve ortaöğrenimini Sorgun'da tamamladı. 1975 yılında çeşitli ulusal dergilerde karikatür ve illüstrasyon çalışan sanatçı, 1980 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü resim bölümünü bitirdi, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde çalışma yaptı. 1981 yılında İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde tablo restorasyonu üzerine çalışmalarda bulundu.

1984 yılında Fransa devlet bursunu kazanarak Paris'e giden Mutlu, tablo restorasyonu, konservasyonu ve müzecilik üzerine teorik ve pratik çalışmalarda bulundu. Çeşitli ülkelerde resim restorasyonu ve müzecilik araştırmaları yaptı.

Birçok ulusal ve uluslararası sanat etkinliğine katılan sanatçı, Avrupa, Asya sanat bienalleri, yüzlerce yurt içi yurt dışı sergi organizasyonları yöneticilikleri ve jüri üyeliklerinde bulundu.

Ankara ve İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzeleri, Bodrum Müzesi, Bişkek Müzesi, İş Bankası, Halk Bankası, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü başta olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında birçok özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Mutlu, Bodrum, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Eskişehir, Muğla, Bilbao, Bişkek ve İstanbul'da 18 kişisel sergi açtı.

Hasan Mutlu'nun Sanko Sanat Galerisi'nde 9 Mart Cuma günü açılacak sergisi, 30 Mart'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.