Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO SANAT GALERİSİ'NDE SERGİ

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Süleyman Özderin, Sanko Sanat Galerisi'nde "Dokusal Soyutlamalar II" temalı 5'inci kişisel sergisini açtı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2018 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:43
Kaynak: İHA
SANKO SANAT GALERİSİ'NDE SERGİ

Sergisine ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi yönetimine teşekkür eden Dr. Özderin, tuval üzerine yağlı boya tekniğiyle yaptığı farklı boyutlarda 23 eserini Gaziantepli sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Hacettepe Üniversitesinden 1995 yılında mezun olduğunu, profesyonel olarak 25 yıllık bir süreçte resim yaptığını ve uğraştığına vurgu yapan Dr. Özderin, "2004 yılından bu yana Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde görev yapıyorum" dedi.

Resimlerimde sosyal yaşamı ilgilendiren çeşitli konularda desen tasarımlarını dikkate alarak soyutlama statüsünde bir anlayış izlediğini belirten Dr. Özderin, "Textural Abstraction olarak adlandırılan ve Sanko Sanat Galerisi'nde sanatseverlere sunduğum resimleri, 2014 yılından beri yapıyorum" diye konuştu.

"Bu resimlerin temeli dokusal görüntüler ile desen çizimlerinin bir tasarım anlayışı biçiminde ifade edilmesine dayanıyor" diyen Dr. Özderin, "Resimlerde kimi zaman gerçeküstü görüntüler dokulardan oluşan bir bütün içerisinde ortaya çıkabiliyor. Bu anlamda dokusal resimler gerçeküstü bir içeriğe de sahip" ifadelerini kullandı.

Resim yapmanın çok özel bir uğraş ve duygu olduğunu, insanın o duygu ile resme başlayıp bitirdiğini vurgulayan Dr. Özderin, şöyle devam etti:

"Normal günlük işlerimizin dışında bir uğraş. Çok sıkıldığınız anda resim yapamazsınız, çok diretirseniz de o resmi bozarsınız. İşte o zaman resmin özel bir konumda olduğu anlaşılır. Ben resmi tasarlayarak yapıyorum, benim en önemsediğim nokta ve en zorlandığım nokta çizimler sosyal içerikli olabiliyor. Desen tasarlıyorum, tasarlandığından mütevellit gerçeküstü bir anlayış ve statüsü oluşuyor."

Sanko Sanat Galerisi'nin 2004 yılından bu yana sanatçıların hizmetinde olduğunu anımsatan Sanko Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, programın oluşumunu sağlayan seçici kurul üyesi Aslı Özen'e de teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin bilimsel yayını olan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli bilimsel yayını, sanatçı Dr. Özderin'e hediye etti.

Açılışına, Sanko Park AVM İşletme Müdürü Taner Neng, sanatçılar ve sanatseverlerin katıldığı sergi, Sanko Sanat Galerisi'nde, 5 Ekim'e kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.