Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO ÜNİVERSİTESİ "SANKONUK" PROGRAMI DEVAM EDİYOR

SANKO Üniversitesi tarafından düzenlenen SANKONUK (SANKO Üniversitesi Onur Konuğu) Programı'nın bu ayki konuğu olan Stanford Üniversitesi Genom Teknoloji Merkezinde görev yapan Dr. Gözde Durmuş, SANKO Okulları öğrencileriyle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:13
Kaynak: İHA
SANKO ÜNİVERSİTESİ "SANKONUK" PROGRAMI DEVAM EDİYOR

Dr. Durmuş, Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ve SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlker Saygılı, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, öğrencilik dönemini ve İzmir'den Kaliforniya'ya uzanan hayat hikâyesini anlattı.

Dr. Durmuş, SANKO Üniversitesinin konuğu olarak bulunduğu Gaziantep'te, SANKO Okulları öğrencileriyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek öğrencilere "İlginizi çeken alanlara yönelin ve engeller karşısında pes etmeden hedeflerinizin peşinden gidin" önerisinde bulundu.

ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde 2003 yılında lisans eğitimine başladığını belirten Dr. Durmuş, lisans eğitimi boyunca Biyoteknoloji Araştırma Biriminde beyin kanseri ve tedavi yöntemleri üzerine çalıştığını söyledi.

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2006 yılında doku mühendisliği üzerine araştırmalar yaptığını 2007'de ODTÜ'den yüksek şeref derecesiyle mezun olduğunu kaydeden Dr. Durmuş, "Sonrasında Fulbright Bursu'nu kazanarak yükseköğrenim için Amerika'ya gittim. Yüksek lisansımı Boston Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde, doktora eğitimini ise Brown Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde tamamladım" dedi.

Stanford Üniversitesi'nde 2014 yılında doktora sonrası araştırmacı olarak göreve başladığını ve araştırmalarını Stanford Üniversitesi Genom Teknoloji Merkezinde sürdürdüğünü anlatan Dr. Durmuş, "2015 yılında MIT Technology Review dergisinin her yıl seçtiği '35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi'ne (Innovators Under 35, TR35), tıpta ve biyolojide çığır açan liderlerden biri olarak seçildim. Sizlerle bugün bu bilgileri paylaşıyor olmak benim için çok gurur verici" diye konuştu.

"Ben bunları başardım, sizin de başarmamanız için hiçbir sebep yok. Yeter ki hedeflerinizi doğru belirleyin ve hedeflerinizin peşinden gitmekten asla vazgeçmeyin" diyen Dr. Durmuş, Türkiye ve Amerika'daki eğitim hayatı ile ilgili paylaşımlarda bulunarak kanser ve antibiyotik direnci gibi dünyayı tehdit eden sağlık problemlerinin çözümü için geliştirdiği yeni teknolojiler konusunda önemli bilgiler aktardı.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ise SANKONUK Programı'na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşarak, "Üniversitemiz ve SANKO Okulları arasında işbirliği çalışmaları başlattık. Geleceğin gençlerine meslek seçimi ve rehberlik konusunda katkımız olursa ne mutlu bizlere" ifadelerini kullandı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu da üniversite öğreniminin Türkiye'nin dünya sıralamasında yer edinmiş seçkin üniversitelerinde tamamlanıp, daha sonra ileri düzey akademik, bilimsel çalışmalar için yurt dışı üniversitelerin tercih edilmesinin, bu üniversitelere kabul şartlarını taşımanın ve İngilizceyi çok iyi derecede öğrenmenin önemine vurgu yaptı.

Kendisinin de ODTÜ mezunu olduğunun altını çizen ve Dr. Gözde Durmuş'un bilime katkılarından gurur duyduğunu, SANKO öğrencilerini de bir gün bilim insanı olarak görmek istediğini kaydeden Toklucu, günün anısına Durmuş'a Gaziantep'in usta ellerinde işlenen bakır tabak takdim etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.