Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanko Üniversitesi ve Hastanesi Ata'sını unutmadı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yılında SANKO Üniversitesi ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi tarafından düzenlenen ortak törenle anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:00
Kaynak: İHA
Sanko Üniversitesi ve Hastanesi Ata'sını unutmadı

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon 1’inci sınıf öğrencisi Emre İsabeşe’nin sunuculuğunu yaptığı tören, Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram, törende yaptığı konuşmada, “Atamızın 10 Kasım 1938'de genç yaşta aramızdan ayrılışı sadece Türk halkında değil, dünyada da büyük bir üzüntüye sebep olmuştur” dedi.

“Büyük Önderin vefatı sonrası dünya liderlerinin açıklamalarında temel nokta, O'nun devlet adamlığı ve örnek çalışmalarıyla, dünyaya gelen nadir dahilerden biri olduğu yönündedir” diyen Prof. Dr. Bayram, şöyle devam etti:

“Gazi Mustafa Kemal, bağımsızlık savaşı sonrasında kazanılan başarının tek başına yetmeyeceğine olan inancı ve kararlılığıyla birçok devrim gerçekleştirmiştir. Büyük Atamız’ın bizlere en büyük armağanı ise korumasını Türk gençliğine emanet ettiği Cumhuriyettir. O zor günlerde Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu, hangi temel ilkelere dayandığını bir an bile unutmamalıyız.

‘Benim, Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar’ diyen Büyük Atatürk, Cumhuriyet’e ancak akıl, bilim ve çalışmakla sahip çıkılabileceğine işaret etmiştir.

İçimizdeki hüzne rağmen, 10 Kasımlar Atamızın fikirlerinin en doğru biçimde anlaşıldığı ve uygulandığı, ülkemiz için daha iyi neler yapabilirizin yanıtlarının arandığı günler olmalıdır. SANKO Üniversitesi olarak, emaneti olan Cumhuriyetimize her zaman sahip çıkmayı en büyük ve en kutsal görev olarak kabul ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle büyük önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhun şad olsun Büyük Önder.”

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Oğuz Terziakın’ın ise “Fazıl Hüsnü Dağlarca”nın, “Mustafa Kemal’in Gök Yazıları” isimli şiirini seslendirdi.

SANKO Üniversitesi ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nden çok sayıda akademisyen, doktor, yönetici ve öğrencinin katıldığı tören , “Atatürk” konulu kısa filmin izlenmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.