Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKO ÜNİVESİTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ, FARKINDALIK EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk projelerini farkındalık eğitimleriyle sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:08
Kaynak: İHA
SANKO ÜNİVESİTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ, FARKINDALIK EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

“Hemşireler her yerde yaşamınızı duymaya devam ediyor” sloganını benimseyen SANKO Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri, danışman hocaları ile birçok etkinlikte farklı yaş gruplarına ulaşıyor.

TEMEL YAŞAM DESTEĞİ

Günlük yaşantı içinde, en umulmadık zamanda, hayat kurtarıcı özelliği olan “Temel Yaşam Desteği” ile ilgili toplumsal sorumluluk projesi kapsamında Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Tuna ve Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri Özel Uygar Anadolu Lisesi’nde eğitim verdi.

İlköğretim ve liseli öğrencilerinde temel yaşam desteği konusunda farkındalık sağlamak ve bilinç oluşturmak yanında, bayılmalarda, kanamalarda ve kırıklarda ilkyardım konusunda düzenlenen eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Hemşirelik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Betül Aktaş liderliğinde, Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri ile Dr. Öğr. Üyesi Müyesser Erdem, Öğr. Gör. Emine Baş, Öğr. Gör. Zeynep Doğan, Uzm. Hemşire Hatice Güzel ve Hemşire Büşra Atsal tarafından Özel SANKO Okulları 6’ıncı sınıf öğrencilerine benzer eğitim verildi.

DİYABET KULÜBÜ SANKO PARK AVM’DE BİLGİLENDİRDİ

Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri tarafından kurulan Diyabet Kulübü, Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç önderliğinde, Öğr. Gör. Zeynep Doğan’ın katkılarıyla, SANKO Park AVM’de etkinlik düzenledi.

Etkinlik sırasında, yaklaşık 200 kişiye kan şekeri ölçümü ve diyabet taraması yapıldı. Diyabet taramasında bireylerin diyabet açısından risk düzeyleri belirlenerek, risk durumlarına göre bilgiler verildi. Kan şekeri seviyesi ya da tansiyon düzeyi ölçümü normal değerler dışında saptanan bireyler sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

HASTA EĞİTİMİ

Sosyal sorumluluk projesinin diğer bir ayağı olan hasta eğitimi konusunda ise Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileriyle birlikte Prof. Dr. Arzu Tuna, diyabet hastalığının semptomları, semptom kontrolü ve diyabeti yönetmek için yapılması gerekenler; “beslenme, egzersiz ve ilaç kullanımı” konularında eğitim materyalleri ile birlikte cerrahi servislerinde yatan veya bu servislere başvuran 102 hastaya eğitim sundu.

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencilerinin, toplum sağlığı açısından farkındalık eğitimleri çeşitli etkinliklerle sürdürülecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.