Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKOLULARIN TÜBİTAK ADANA BÖLGE ELEMELERİ BAŞARISI

SANKO Ortaokulu öğrencileri, Adana’da düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Elemelerinden iki birincilik ve bir ikincilikle döndü.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2019 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:00
Kaynak: İHA
SANKOLULARIN TÜBİTAK ADANA BÖLGE ELEMELERİ BAŞARISI

Fizik dalında Nazlı Hilal İletmiş ve Bahar Oğuz, öğretmenleri Gülden Dilsiz ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Trafik Kazalarını Engellemede Yeni Stop Lambası Tasarımı” projesi, Nuray Nehir Sürmelioğlu ve Ada Akıcı, öğretmenleri Aslı Karagüzel ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde Teknoloji Tasarım dalında hazırladıkları “Korkma Dokun” projesi ile iki bölge birinciliği kazanarak TÜBİTAK Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

Fizik dalında Selin Nur Çapkur ve Bade Algan, öğretmeni Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Eğimli Bölge Sedyesi” projesi ise bölge ikincisi oldu.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, ortaokul öğrencilerinin Gaziantep elemelerini geçen sekiz proje ile bölge finallerine katıldığını hatırlatarak, iki projenin bölge birincisi olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Asyalı, “İki projemiz Türkiye finallerinde Gaziantep’i temsil edecek. Bu mutluluğu bizlere yaşatan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.