Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanko'nun 16 öğrencisi finallerde

Özel SANKO Okullarının 16 öğrencisi Kanguru Matematik Sınavının ilk sınavını başarı ile geçerek final sınavlarına katılma hakkı kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2017 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 06:06
Kaynak: İHA
Sanko'nun 16 öğrencisi finallerde

Kanguru Matematik Sınavı; öğrencilere matematik dersinde edindikleri becerileri uluslararası düzeyde sergileme, ulusal ve uluslararası düzeyde matematik bilgi ve sevgisini yaygınlaştırma, uluslararası düzeyde ortak bir matematik kültürü oluşturma ve ezbere dayalı matematik bilgisinden ziyade yaratıcı matematik düşünce sistemlerini geliştirmek amacıyla düzenlenmektedir.

İlkokul üçüncü sınıftan lise on ikinci sınıfa kadar her kademeden öğrencinin yer aldığı sınava bu yıl Türkiye genelinden 34 bin 630 öğrenci katıldı.

Özel SANKO İlkokulu öğrencilerinden Kayra Öztemiz, Baran Alagöz, Mehmet Ertuğrul Kaya, Irmak Erdem, Eren Özgüler ve İpek Naz Karslı, Özel SANKO Ortaokulu öğrencilerinden Selin Deniz Akdoğan, Berkay Dobooğlu, Arda Karayılan, Eren Adıyaman, Umut Mutlu, Berke Halavurt ve Eylül Özpolat, Özel SANKO Liseleri öğrencilerinden Erengül Dana, Vahit Alp Hıdıroğlu ve Murat Altındağ ilk sınavı başarı ile geçerek final sınavlarına katılma hakkını elde etti.

Özel SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, ilk sınavı geçen bin 922 öğrenciden 16'sının Özel SANKO Okulları öğrencisi olmasından gurur duyduklarını söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.