Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfalıların sorunları Meclis'e taşındı

Hem Şanlıurfalıların sorunlarını hem de Gaziantep’te yaşayan Urfalılarında şikâyetleriyle ile ilgili konuları Meclis Genel Kurulunda gündeme getiren CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, AKP Hükümetini sert bir dille eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2021 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:15
Kaynak: İHA
Şanlıurfalıların sorunları Meclis'e taşındı

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’daki vatandaşların, STK’ların, odaların ve esnafın sorunlarını ve beklentilerini dinlemek için CHP Heyeti olarak Urfa’da bulunan Yılmazkaya, yaşanan sorunları Ankara’ya taşıyarak, bu yaşanan mağduriyetlerin çözülmesini istedi.

ŞANLIURFA’NIN SAĞLIK ALANINDAKİ SORUNU ÇOK!

Şanlıurfalıların yıllardır birikmiş sorunlarına yönelik herhangi bir adım atılmadığını gerekçe gösteren Yılmazkaya, konuyla ilgili TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğimiz Şanlıurfa, sağlık alanında çok ciddi sıkıtılar yaşamakta. Aynı zamanda, Gaziantep'teki akrabaları olan Urfalı hemşehrilerim bu durumdan çok şikâyetçi. Aşılamada son sıralarda olan kent, anne ve bebek ölümlerinde başta gelmekte. En fazla çocuk ölümlerinin olduğu ilerin başında Gaziantep ve Şanlıurfa gelmekte; Urfa'da bebek ölüm oranı yüz binde 16. Nüfusa oranla en fazla doğumun olduğu il. Çocuk ve kadın doğum sağlığı açısından çok eksik var. Aile hekimi birimlerinin yaklaşık 100 tanesinde aile sağlık elemanı yok, aile hekimlikleri âdeta çalışamıyor” dedi.

KOCA URFA ACİL KAN İHTİYACINI DİĞER İLLERDEN TEMİN EDİYOR!

Yılmazkaya, “Asıl önemlisi, Kızılay kan merkezi kapalı ve dokuz yıldır açılması bekleniliyor, kan diğer illerden geliyor. Acil, büyük ameliyatların yapıldığı bir şehir, koskoca büyükşehirde Kızılay kan merkezinin olmaması kabul edilebilir değil, gerekli acil kanı Gaziantep Kızılay’ından temin ediyorlar. Bir an önce kentte yaşanan sağlık sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atılmalıdır. Sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığını göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.