Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savunma Sanayi Zirvesi başladı

Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:21
Kaynak: İHA
Savunma Sanayi Zirvesi başladı

Savunma Sanayi Müsteşarlığı desteği ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) ve Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Platformu Derneği (TÜDEP) koordinasyonunda düzenlenen 'Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi' Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) başladı. Zirveye Gaziantep’in yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden katılan sanayiciler stantlarda ürünlerini sergiledi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Savunma Sanayi Müsteşarı Bilal Aktaş, savunma sanayisinin tabana yayılması konusuna büyük önem verdiklerini söyledi. Aktaş konuşmasının devamında, "Savunma Sanayi Müsteşarlığı olarak bizim diğer kurumlardan farklı olarak, içerisinde sanayide özelleşmiş bir müsteşarlık bir tek savunma sanayide bulunuyor. Kendine has bir müsteşarlığın olmasındaki avantajlara gelecek olursak, sadece konumuz savunma sanayi olduğu için yaklaşık 600 kişilik bir organizasyon bu savunma sanayi ürünleri nasıl yerleştirilebilir konusu üzerine kafa yoruyorlar. Bu yüzden diğer kurumlardan farklı olarak imzaladığımız her sözleşmenin içerisine nelerin yerli olması gerektiğini yazıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan bu çalışma ile Gaziantep ve diğer illerdeki bölge sanayicisinin savunma, havacılık konularında, bu projelerde çok daha etkin yer alabilmesi ve bunların tedarik süreçleri hakkında teknik ve tedarik sistemleri işleyişi olarak detaylı bilgilendirilmeleri, sürece katılımları ve Güney Anadolu bölgesinin de, bir Ar-Ge, teknolojik cazibe ve üretim merkezine dönüşümü konusunda desteklenmesi amaçlanıyor.

OFM’deki ASELSAN, TAI/TUSAŞ, ROKETSAN, THY Teknik, MKEK, TÜBİTAK, SAGE, HAVELSAN, TEI, ASPİLSAN, İşbir Elektrik, Alp Havacılık, FNSS, Nurol, gibi savunma, havacılık ve uzay sanayinin önde gelen firma ve kurumlarının savunma sanayilerinin de yeni imal Türk yapımı silahlarını sergiledikleri fuar, 21 ve 22 Mart tarihlerinde açık olacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.