Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçkin Koleji’nde diyabet konulu seminer

Özel Seçkin Kolejinde öğrencilere yönelik Beslenme Dostu Okul projesi kapsamında Gaziantep Halk Sağlığı tarafından “Diyabet” konulu seminer düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2019 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:24
Kaynak: İHA
Seçkin Koleji’nde diyabet konulu seminer

Seçkin Koleji öğrencilerine, diyabet hakkında farkındalığın arttırılması ve öneminin vurgulanması amacıyla gerçekleştirilen sunumda diyabetin, kandaki şeker (glikoz) düzeyini dengeleyen insülin hormonunun; eksikliği veya vücutta kullanılamaması sonucu oluşan kronik bir bozukluk olduğu konusunda bilgilendirme yapıldı. Sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanarak obeziteyi önlemek ve obezitenin zemin hazırladığı başta diyabet olmak üzere kalp hastalıkları gibi hastalıkların önüne geçilebileceği üzerinde duruldu. Diyabet hastası olan öğrenciler sıkıntıya düştüklerinde diğer öğrencilerin yapması gerekenler konusunda öğrenciler bilinçlendirildi.

Özel Seçkin Koleji İlköğretim Müdürü Eyüp Yılmaz düzenlenen etkinlikle ilgili, “Şeker hastalığı (diyabet), gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde giderek artmaktadır. Günümüzde bir diyabet salgınından bahsedilmektedir. Bunun en önemli sebepleri şişmanlık (obezite) ve hareketsiz yaşamdır. Özel Seçkin Koleji olarak öğrencilerimizi düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı, dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamları konusunda bilinçlendirip uygulamalarla yaşam kalitelerini arttırmayı amaçlamaktayız” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.