Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEÇKİN KOLEJİNDE DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:46
Kaynak: İHA
SEÇKİN KOLEJİNDE DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI

Özel Seçkin Koleji öğrencileri “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” etkinlikleri kapsamında öğrencilere kitap sevgisini aşılamak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve farklı düşünme becerileri geliştirmek için çeşitli etkinlikler yaparak farkındalık oluşturdu.

Özel Seçkin Koleji öğrencileri ,önce müzik eşliğinde dans ederek sözsüz ifade yöntemiyle canlandırmalar yaptı ve doğaçlama hikâyeler oluşturdu. Hikayelerini resimleme çalışması yaparak süsleyen öğrencileri, hikâye ve resimleri arkadaşlarıyla paylaştı. Ayrıca kitap kapak ve ayraç tasarım atölyeleri gerçekleşti.

Özel Seçkin Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Eyüp Yılmaz, “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” ile ilgili olarak: “Okumada amaç; bilgi kazanmak, zevk almak, hayatı tanımaktır. Çocuklar bu amaçla yazılan kitapları tanımalı, bulmalı, okumalı ki, amacına ulaşsın. Küçük yaşta başlayan okuma zevki, büyüdükçe kökleşir ve gelişir. Unutmayalım ki okumayan milletler yok olmaya mahkumdurlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk savaş meydanlarında dahi her daim okumaya devam etmiş büyük bir insandır. Bizlerde bilginin temel taşıyıcısı olan kitapların önemini öğrencilerimizde farkındalık yaratarak okumaya teşvik etmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.