Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçkin'li öğrencilerden müze gezisi

Özel Seçkin Koleji lise öğrencileri, Gaziantep´in tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Zeugma Mozaik Müzesini ziyaret ederek, müzede sergilenen tarihi eserler hakkında bilgiler aldılar.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2019 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 08:01
Kaynak: İHA
Seçkin'li öğrencilerden müze gezisi

Geziye katılan Seçkin Koleji öğrencilerine dünyanın en büyük mozaik müzesi unvanına sahip Zeugma Mozaik Müzesi ve içerisinde sergilenen eserler hakkında çeşitli bilgiler verildi. Zeugma mozaik müzesinde sergilenen Çingene Kız mozaiği ve Mars Heykeli’nin yanı sıra çeşitli mozaikler, kabartmalar ve mezar stillerinin Zeugma Antik Kenti'nde yürütülen kazılarla gün ışığına çıkartıldığını anımsatan müze rehberi, zengin tarihi ve kültürel dokusuyla adeta bir açık hava müzesini andıran Gaziantep’in tarihin her döneminde medeniyetlerin beşiği olduğunu ifade etti.

Özel Seçkin Koleji Lise Müdürü Bahattin Avanaş, müze gezisiyle ilgili; “Öğrencilerimizin tarih, kültür ve sanat eserleri hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirerek, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimi için farklı gezi programları düzenlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.