Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehidin ismi Şehitkamil’de ölümsüzleştirildi

Şehitkamil Belediyesi, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışma sonucu şehit olan Er Ömer Çolak’ın ismini ölümsüzleştirdi. Şehidin ismi, annesinin evinin bulunduğu Burak Mahallesi’ndeki bir parka verildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2018 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:49
Kaynak: İHA
Şehidin ismi Şehitkamil’de ölümsüzleştirildi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Er Ömer Çolak’ın ismi alınan Şehitkamil Belediyesi Meclis kararıyla Burak Mahallesi’ndeki bir parka verildi. 1993 yılında şehadet şerbeti içen Er Ömer Çolak’ın ismi annesinin ikamet ettiği mahallede yaşatılacak. Teşekkür etmek için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu ziyaret etmek isteyen şehidin annesi Necla Çolak’ı evinde ziyaret eden Başkan Fadıloğlu, aile ile yakından ilgilendi ve uzun süre sohbet etti. Şehidin annesi ve abisi, taleplerini karşılayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür etti.

ŞEHİTLERİMİZİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ziyarette konuşan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. Şehitlere ve gazilere çok şey borçlu olduklarını dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Öncelikle şehidimizin annesine teşekkür ediyorum. Muhtarımız vasıtasıyla bize ulaşıldı. Şehidimizin isminin bir yere verilmesi noktasında bir talepleri oldu. Bilindiği üzere biz Şehitkamil Belediyesi olarak parklarımıza şehitlerimizin isminin dışında isim vermiyoruz. Parklarımıza ya mahallenin ismini koyuyoruz veya şehitlerimizin ismini koyuyoruz. Şehit ailemizden de bu yönde talep gelince, Meclis’imiz anında teklif karar olarak kabul etti. Meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Parkımıza şehidimizin isminin yazılı olduğu tabela asıldı. Eğer biz bugün burada huzur içerisinde yaşıyorsak, bu durum şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyorum. Şehitlerimizin mekanları cennettir. Tüm şehitlerimizin makamları ali olsun. Allah, bizleri de şehitlerimizin şefaatine nail eylesin. Bugün şehidimizin annesini ziyarete geldik. Kendisi teşekkür için beni ziyaret etmek istemiş ama bizim geleneğimizde büyüklerin ayağa gelmesi olmaz. Biz büyüklerimizin yanlarına gideriz. Bu vesileyle ziyarette bulunduk. Annemiz oğluyla beraber oturuyormuş. Gelini, torunlarıyla birlikte yaşıyor olması memnuniyet verici. Biz birlik ve beraberlik içerisinde oldukça bu memlekete hiç kimsenin gücü yetemeyecek.”

DEVLETİMİZ, HER İSTEDİĞİMİZİ YAPIYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren şehidin annesi Necla Çolak, “Başkanımız, evimizi ziyarete geldi. Şehit olan oğlumun adını bir parka verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Devletimiz, her istediğimizi yapıyor. Allah, razı olsun” diye konuştu.

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Taleplerinin dikkate alınmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatan şehidin abisi Hakan Çolak, “Allah, Başkanımızdan razı olsun. Bizi; saymış, sevmiş, düşünmüş ve ziyaretimize gelmiş. Başkanımız, şehidimizin ismini evimizin yakınındaki bir parka verdi. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.