Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitkamil Gençlik Kütüphaneleri bilgide yarıştı

Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Gençlik Kütüphaneleri arasında 6. Geleneksel Bilgi Yarışması düzenlendi. Finale kalan 7 gençlik kütüphanesi, birinci olmak için kıyasıya yarıştı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:35
Kaynak: İHA
Şehitkamil Gençlik Kütüphaneleri bilgide yarıştı

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen bilgi yarışmasında 7 Gençlik Kütüphanesi öğrencileri arasında düzenlenen 6. Geleneksel Bilgi yarışmasına katılım yoğun oldu. Yarışma öncesi kısa bir konuşma yaparak yarışmacılara başarılar dileyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, amaçlarının; öğrencilerin daha rahat ortamda ders çalışabilmeleri, bilgiye daha rahat ulaşabilmeleri, aynı zamanda öğretmenler nezdinde derslerine çalışabilmelerine ortam sağlamak olduğunu dile getirdi.

EĞİTİMİN HER NOKTASINDA HİZMET ETMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ

Öğrencilere hitaben konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“Şehitkamil Belediyesi olarak göreve geldiğimiz andan itibaren eğitimin her noktasında hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Okul öncesi eğitiminden başlayıp açık lise eğitimlerine kadar destek vermeye kendimize şiar edindik. Diğer taraftan özellikle geçmiş dönemde sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için değişik faaliyetlerimiz oluyordu. Hükümetimizin almış olduğu karar ile birlikte bu eğitimlerin okullarda veriliyor olması münasebetiyle bu mekanlarımızı Gençlik Kütüphanesi haline dönüştürdük. Amacımız; özellikle çocuklarımızın daha rahat ortamda ders çalışabilmeleri, bilgiye daha rahat ulaşabilmeleri, aynı zamanda hocaları nezdinde derslerine çalışabilmeleri noktasında destek sağlıyoruz. Bu konuda emeği geçen tüm öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz yalnızca sizlerin akademik çalışmalarınıza destek vermekten ibaret değil, sosyal faaliyetlerinizle de doğrudan ilgileniyorlar. Gerçek başarı yalnızca akademik başarıyla olmuyor, mutlak suretle ders notlarınız önemli ama nitelikli birey olmanız ondan daha önemli. Bizim derdimiz bu memleketin derdiyle dertlenmek, geleceğimizin teminatı olan siz değerli yavrularımıza bu noktada yardımcı olabilmektir. Ben tekrar bilgi yarışmasına katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

FİNALE KALAN 7 MERKEZ, BİRİNCİ OLMAK İÇİN KIYASIYA YARIŞTI

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kütüphaneleri arasında organize edilen bilgi yarışmasında finale kalan 7 Gençlik Kütüphanesi öğrencilerine; Türkçe, Fen Bilgisi, İnkılap, Matematik ve Genel Kültür gibi derslerden sorular soruldu. Bilgi yarışmasında dereceye girmek için uğraşan öğrencileri, arkadaşları da yalnız bırakmadı. Öğrenciler arasında kıyasıya yarış olduğu gözlenen bilgi yarışmasında birinciliği Aydınlar Gençlik Kütüphanesi kazanırken, Yeşilova Gençlik Kütüphanesi ikinci, Başak Konutları Gençlik Kütüphanesi üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

GENÇLİK KÜTÜPHANELERİ BİZLER İÇİN ÇOK FAYDALI OLUYOR

Bilgi Yarışmasında dereceye giren öğrenciler, şöyle konuştu:

“Aydınlar öğrencileri olarak bugün bilgi yarışmasında birinci olduğumuz için çok mutluyuz. Bizlere değer veren hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların bizlere vermiş olduğu eğitimler neticesinde bugün bilgi yarışmasında birinci olduk. Gençlik Kütüphaneleri bizler için çok faydalı oluyor. Okulda aldığımız eğitimlerin yanı sıra Gençlik Kütüphanelerinde de hem eğitim tekrarı yapıyoruz hem de farklı bilgiler ediniyoruz. Bugün bilgi yarışmasında katıldığımız için gerçekten çok mutluyuz. Bizlere değer veren, eğitimlerimize katkı sunan hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.