Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitkamil’de 19 bin fidan daha dikilecek

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 20:08
Kaynak: İHA
Şehitkamil’de 19 bin fidan daha dikilecek

Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında 15. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde oluşturuluyor. 193 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 15. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı ile yaklaşık 19 bin fidan daha toprakla buluşturulacak.

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bi Dünya Yeşil projesi kapsamında her yıl Mart ve Kasım ayındaki fidan dikimleri devam ediyor. Yeni dikilecek fidanlarla 15. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı, Arıl Mahallesi’nde hayat bulacak. Yaklaşık 193 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 15. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanın hazırlıkları hızlı bir şekilde sürüyor. Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yer düzenlemesinin yapıldığı alan üzerinde yaklaşık 19 bin fidanı daha toprakla buluşturacak.

Şehitkamil Belediyesi, ‘Bi Dünya Yeşil’ projesiyle bugüne kadar kurmuş olduğu 14 etap ormanda toplam 986 bin 722 metrekare alanda 101 bin 763 adet fidanı toprakla buluşturmuştu. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan fidan dikim törenine yoğun katılımın olması bekleniyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 17 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek fidan dikim törenine herkesi davet etti.

MÜKEMMEL BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

  1. Etap Bi Dünya Yeşil Ormanı’nın mahallelerine kurulacak olmasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Aşağı Arıl Mahalle Muhtarı Ömer Faruk Cihan, “Mahallemize yapılan hizmet; bizi, mahalle sakinlerimizi çok memnun etti. Mükemmel bir hizmet. Başkanımıza, mahallem adına çok çok teşekkür ediyorum. Mahallemize manevi bir hizmet yapılacak. Ben 3 dönemdir muhtarlık görevini sürdürüyorum, böyle bir hizmeti hiçbir zaman görmedim. Şehitkamil Belediyemiz, daha önceden mahallemizde yine fidanlar dikmişti. Önceden dikilen fidanlar her geçen gün büyümeyi sürdürüyor. Mahallemize önceden dikilen fidanlar düzenli olarak sulanıyor. Periyodik olarak bakımları yapılıyor. Mükemmel bir çalışma yürütülüyor. Çalışan ekipler, profesyonel şekilde çalışıyor. Fidan dikilecek bölge mahallemizdeki tüm evlerden bakıldığında görülüyor. Bu ormanı herkes evinden görecek. Rabbime çok şükür. Bu ormanlar kolay oluşturulmuyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.