Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitkamil’de öğrenciler sportif etkinliklere katılacak

Şehitkamil Belediyesi, Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At projesi kapsamında ilçe sınırları içerisinde yer alan 20 farklı proje okulundan 21 binin üzerinde ilkokul öğrencisini sportif etkinlikler ve geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşturacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:53
Kaynak: İHA
Şehitkamil’de öğrenciler sportif etkinliklere katılacak

İlkokul çağındaki öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, duygusal bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişmişini sağalmak, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetişimlerine katkı sunmak amacıyla 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Gaziantep Valiliği himayesinde 7 farklı kurumun işbirliğiyle imza altına alınan “Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At” projesinde Şehitkamil ilçe sınırları içerisinde yer alan 20 farklı proje okulunda 1. sınıftan 4. sınıfa kadar eğitim gören 21 binin üzerinde öğrenci proje kapsamında sportif etkinlikler ve geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşacak. Saha uygulamalarında yetenek taramalarının da gerçekleştirileceği proje kapsamında branşlara özgü yetenekleri ve fiziksel uygunlukları tespit edilen öğrenciler, proje eğitim döneminin ardından müsabık spor kulüplerinin altyapılarına yönlendirilerek süründürülebilir spor alışkanlıkları kazanmalarına olanak sağlanacak.

YAŞAM BOYU SPOR VE SAĞLIK İÇİN PROJENİN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Sağlıklı nesiller yetiştirmek, bireyleri yaşam boyu spora teşvik etmek ve özelikle minik yaş gruplarına spor kültürünü aşılamak amacıyla geçen yıl hayata geçirilen Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At projesinde paydaş kurumların önemli katkılarıyla kapsamın genişlediğini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, proje çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl 6 pilot okulda 6 bin civarında öğrencimizin katılımıyla hayata geçirilen ve ilk yılı olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yürütülen eğitim ve öğretimde yenilikçilik proje yarışmasında Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 1.’lik ödülüne layık görülen Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At projesinden bu yıl il genelindeki 60 proje okuldan 360 idareci 2 bin 31 öğretmen ve 64 bin 349 ilkokul öğrencisi doğrudan faydalanacak. Bu kapsamda görev sahamızdaki 20 ilkokuldan 21 binin üzerinde öğrenciyi eğitim-öğretim yılı boyunca sportif etkinliklerle buluşturacağız. Proje kapsamında görev yapan hocalarımız, her gün farklı bir okula misafir oluyorlar. Onlardan edindiğimiz bilgiler neticesinde etkinliklerin çok renkli ve bir o kadar da keyifli geçtiğini gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz. Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At projesi kapsamında obezite ile mücadele, yeterli, dengeli beslenme ve düzenli uyku alışkanlıklarının kazandırılmasına yönelik çalışmalar da gerçekleştirilecek. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm paydaş kurum temsilcilerimize, görevli idareci ve öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyor, minik öğrencilerimize ve onların kıymetli ailelerine sağlık ve spor dolu günler diliyorum.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.