Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitkamil'de yeni yollar açıldı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2020 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 19:17
Kaynak: İHA
Şehitkamil'de yeni yollar açıldı

Amaçlarının millete hizmet etmek olduğunu vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çok geniş bir alanda yaklaşık 1 milyon metreküp dolgu kullanarak ve 22 kilometre yol açarak, yatırımcılar için yeni çalışma alanları oluşturduklarını söyledi.

Planlı kentleşmenin gereğini yerine getirme amacıyla kentin ihtiyaçlarına göre planlama yaptıklarını kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, uzun süredir 3 farklı koldan yol açma çalışması yaptıklarını dile getirdi. Kentin ihtiyaçları doğrultusunda vatandaşın üreteceği ve ikamet edeceği alanlarda yoğun çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, bu doğrultuda yatırımlarının artarak devam edeceğini kaydetti.

ÇALIŞMALARIN NİHAİ NOKTASINA GELDİK

Çok geniş bir bölgede çalışma yürüttüklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Şehitkamil Belediyesi olarak daha önce söz verdiğimiz gibi yol açma çalışmalarında kırsal bölgede bulunan mahallerdeki arazi yolu açma çalışmalarımızın yanı sıra diğer taraftan yeni imar alanlarında konut ve ticaret alanları oluşturabilmek için yol açma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu şehir; üreten, imal eden, ihracat yapan bir şehir. Küçük ve orta büyüklükte yatırımların yapılabileceği yeni bir bölge oluşturduk. Bu bölgenin bir ucu Çimento Fabrikası’na, bir ucu İpek Yolu’na, diğer ucu Taşlıca Mahallesi ve otoyola dayanıyor. Bu bölge, çok geniş bir bölge. Bölgede, geniş bir çalışma alanımız vardı. Geçmiş dönemde başlattığımız çalışmaların nihai noktasına geldik. Şu ana kadar yapılan dolgu, yaklaşık 1 milyon metreküpün üzerinde. Yani bu dolgu, yaklaşık 70 bin kamyon demek.”

PLANLI BİR ŞEKİLDE BU ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRDİK

Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Fadıloğlu, “Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde çok senkronize bir şekilde ana yollar, ara yollar demeden planlı bir şekilde bu çalışmaları gerçekleştirdik. KÜSGET Sanayi Sitesi, Plastikçiler Sitesi, Halıcılar Sitesi’nin olmuş olduğu bölgede yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik. Son yapılan Gaziantep Et Borsası ve Et Hali’nin olduğu noktada da yine altlık çalışmaları tamamlandı, şu anda Büyükşehir Belediyemiz ana yolun asfaltıyla ilgili girişimde bulundu. Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. Gaziantep, üreten bir şehir. Üreten bir şehrin, üretime dayalı imar planlarının da yapılması gerekir. Bir yandan Büyükşehir Belediyemiz; BÜSEM dediğimiz, Nizip Yolu üzerinde bulunan sektörel faaliyetleri devam ettirirken, diğer taraftan da daha önce imarı yapılmış olan bu bölgedeki yerlere bizim ulaşımı sağlamamız gerekiyordu. Çok şükür arkadaşlarımız, bu bölgedeki çalışmalarımızı tamamlama noktasına getirdi. Altyapı kuruluşlarıyla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Onların çalışmalarını tamamlamasının ardından biz, bu alanların üstyapı çalışmalarını yapacağız. Ben, tüm altyapı kuruluşlarının çalışanlarına, yöneticilerine ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Amacımız, milletimize hizmet etmek. Millete hizmet etmek yolunda hizmet veren tüm ekip arkadaşlarımı tekrar yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.