Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞEHİTKAMİL’DEN, KÜTÜPHANELERE 140 BİN KİTAPLIK OKUMA DESTEĞİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçedeki tüm okul kütüphanelerine toplamda 140 bin kitap armağan edecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2022 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:51
Kaynak: İHA
ŞEHİTKAMİL’DEN, KÜTÜPHANELERE 140 BİN KİTAPLIK OKUMA DESTEĞİ

Kitapların dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Şehitkamil Belediyemiz ilk etapta 55 bin kitabı, ilçede bulunan bütün okullarımıza hediye etti. Ben Şehitkamil Belediye Başkanımıza, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ kampanyasının nice yıllara kalıcı olmasını diliyorum” dedi. 

Gaziantep Valiliği tarafından kitap okuma oranının arttırılması amacıyla başlatılan ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ isimli projenin kapsamı genişletilmeye devam ediyor. Projenin daha etkin yürütülmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Gaziantep Valiliği koordinesinde Şehitkamil Belediyesi tarafından ilk etapta temin edilen 55 bin kitap, okul kütüphanelerine teslim edildi. Toplamda 140 bin kitap, okul kütüphanelerine teslim edilecek.

Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene; Vali Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları Murat Özgüler, Fatih Ermeydan, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Akınal Ailesini temsilen Duygu Akınal Salıcı ve protokol üyeleri katıldı.

Kitap dağıtım töreni öncesinde aynı okulda bir de açılış gerçekleştirildi. Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi içerisine yine Akınal Ailesi tarafından dershaneye gidemeyen öğrencilerin kullanması amacıyla yaptırılan 44 kişilik etüt salonu ve kütüphane olarak tasarlanan bölüm, protokol tarafından açıldı.

ÇOCUKLARIN MUTLAKA OKUMASI GEREKEN KİTAPLAR

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hepinizin bildiği gibi Gaziantep’te, ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ kitap okuma kampanyası başlatmıştık. Bunun altyapısının güçlendirilmesi ile ilgili gerek Milli Eğitim Bakanlığımız gerek belediyelerimiz, Valiliğimiz, hayırseverlerimiz, kütüphanelerimizin tamamını baştan sona elden geçirdi. Bu kapsamda okulların alanlarına göre bazılarına kütüphane bazılarına kitaplık yapıldı. Bütün okullarımız bu anlamda bir altyapıya ulaşmış oldu. Ama bundan daha önemlisi kitap çeşitliliğinin artması gerekiyordu. Burada da şu an İş Bankası yayınlarını Şehitkamil’in bütün okullarına seviyesine göre dağıtıyoruz. Finansmanın tamamını Şehitkamil Belediyemiz tamamladı. İş Bankası yayınları şu açıdan önemli, gerek ilkokulda gerek ortaokulda gerek lisede başucu kitabı olarak kabul edebileceğimiz, çocukların mutlaka okuması gereken kitaplar. İş Bankası Yayınları da yüzde elli oranında bir indirim yaptı bize. Bu indirimden sonra Şehitkamil Belediyemiz ilk etapta 55 bin kitabı ilçede bulunan bütün okullarımıza hediye etti. Bugün de bu okulumuzda bunun bir törenini yapalım ve okulumuzu ziyaret edelim, dedik. Ben Şehitkamil Belediye Başkanımıza, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ kampanyasının nice yıllara kalıcı olmasını diliyorum.”

HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

Bir kitap fuarının gezilmesi esnasında Vali Davut Gül ile birlikte İş Bankası Yayınları standının önünden geçerken öğrenciler arasında bu kitapları yaygınlaştırmak ve kitapların okunmasını sağlamak ile ilgili aralarında bir konuşma geçtiğini aktaran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, istişarelerin ardından Vali Davut Gül’ün İş Bankası Genel Müdürü ile görüşmesi sonrasında ortak bir çalışma yaptıklarını ve İş Bankası Yayınlarında sağlanan yüzde elli indirimin ardından alacakları kitabın iki katı kadar bir kitabı öğrencilerin hizmetine sunduklarını ifade etti. Kitapların ilçede bulunan bütün okullara yaş gruplarına göre dağıtılacağını vurgulayan Başkan Fadıloğlu, “‘Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor’ projesi çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte Şehitkamil’deki tüm okullarımıza yaş gruplarına göre kitaplarımız dağıtılacak. Ben hayırlı ve uğurlu olmasını ve devamının gelmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

 Programın sonunda beraberindeki heyetle birlikte okul öğretmenleri ile bir araya gelen Vali Davut Gül ile Başkan Fadıloğlu, akabinde okuldan ayrıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.