Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞEHR-İ AYINTAB-I CİHAN SOHBETİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Şehitkamil Belediyesi tarafından “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan”, ‘Antep Harbi Sonrası Bilinmeyenler ve Konuşulmayanlar’ konulu sohbet programı yoğun ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 18:05
Kaynak: İHA
ŞEHR-İ AYINTAB-I CİHAN SOHBETİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Asım Mıhçıoğlu, resim ve belge ile Antep harbi sonrası yaşananları anlattı.

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” üzerine sohbetler programının moderatörlüğünü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar yaptı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Asım Mıhçıoğlu, ‘Antep Harbi Sonrası Bilinmeyenler ve Konuşulmayanlar’ konulu sohbet programında katılımcıları bilgilendirdi. Araştırmacı Yazar Mıhçıoğlu, resim ve belge ile Antep harbi sonrası yaşananların detaylarını katılımcılara anlattı. Yoğun ilgi gören program, izleyenlerden tam not aldı.

BU PROGRAMLARA ZEVKLE KATILIYORUZ

Program sonrası değerlendirmede bulunan ‘Antep Fıstığı’ filmi başrol oyuncularından Gaziantepli Sanatçı Orhan Uslu, şunları söyledi:

“Öncelikle değerli Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum. Şehrimiz, Gaziantep ile ilgili çok önemli bir çalışma yapılıyor. Bizden sonraki kuşaklara miras olarak bırakabileceğimiz bir çalışma oluyor. Değerli hocalarımız Asım Mıhçıoğlu ve Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, bizim de feyz aldığımız kişilerdir. Bu programlara zevkle katılıyoruz. Tabi ki bu tür çalışmaların yapılması gerekiyor. Belediyelerimizin bu tür projelere önem vermesi gerekiyor. Bir Gaziantepli olarak, bir Gaziantep’in evladı olarak bu konuda öncülük eden Şehitkamil Belediyemize teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Bu tür çalışmaların devamı gelecektir. Umut ediyorum ki bir gün Gaziantep kültür ve tarihi okullarımızda da seçmeli ders olarak verilir. Temennim, yeni neslin kendi kültürünü, geçmişini, tarihini öğrenerek büyümesidir. Çünkü bir milleti, bir şehri yok etmek istiyorsanız, önce kültürünü yok etmelisiniz. Bu yüzden kültürümüzün yok olmaması ve yaşatılması gerekiyor.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.