Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şifayı sosyal tesiste buldu

Gaziantep'te doğuştan el ve ayakları tutmayan, yüzde 85 bedensel engeli bulunan 18 yaşındaki Özge Şimşek aradığı şifayı Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde buldu..

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 04:40
Kaynak: İHA
Şifayı sosyal tesiste buldu

Şahinbey Belediyesi'nin sosyal tesisleri sportif faaliyetlerle insanların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için bir çok imkanı bir arada sunuyor. Doğuştan el ve ayakları tutmayan, yüzde 85 bedensel engeli bulunan 18 yaşındaki Özge Şimşek, doktor tavsiyesiyle, Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Adil Özberk Sosyal Tesis 'inde 4 yıldır sürdürdüğü egzersiz hareketleri sayesinde desteksiz yürüyebilir hale gelmenin mutluluğunu yaşıyor.

KENDİ BAŞINA YÜRÜYEBİLİYOR

Doğuştan el ve ayakları tutmayan Özge Şimşek, ailesinin tavsiyesi üzerine Şahinbey Belediyesi bünyesindeki Adil Özbek Spor Kompleksinde 4 yıl önce sporla tanıştı. Burada egzersiz hareketleri yapan ve böylelikle kas gelişimine katkı sağlayan genç kız, anne ve babasının yardımıyla geldiği spor salonunda artık desteksiz yürüyebiliyor.

Şahinbey Belediyesi'nin kendisine sunduğu imkanla daha sosyal bir insan haline geldiğini ve yeni bir hayatın kapılarını araladığını belirten Özge Şimşek, "Buraya gelmeden önce hiç yürüyemiyordum. Desteksiz dışarı dahi çıkamıyorum ancak spora başladıktan sonra yürümeye başladım. Artık desteksiz yürüyebiliyorum. Spora devam ederek hayatımı daha iyi yerlere getireceğim." dedi.

UMUDUM YOKTU AMA

Özge Şimşek'in annesi Hatice Şimşek kızının kendi başına yürüye bilmesi ile ilgili hiç umudunun olmadığını belirterek "Doktorlar kızımın sürekli yürümesini ve spor yapmasını istedi. O yüzden buraya geldik. 4 yıldır devam ediyoruz. Kızıma 'boşuna gidiyorsun' diyordum. Ancak baktım ki artık yürüyebiliyor. Bunun için çok mutluyum. Artık kaslarında yumuşama var. Burada yaptığı sporun çok etkisi oldu" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.