Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas Katliamını yapanları bir kez daha lanetliyoruz

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, Sivas Katliamının 26. yılında yaptığı yazılı açıklama ile katliamı bir kez daha lanetlediklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2019 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 18:20
Kaynak: İHA
Sivas Katliamını yapanları bir kez daha lanetliyoruz

CHP Gaziantep İl Başkanı Demir, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Madımak Olaylarını yayımladığı mesaj ile bir kez daha kınadıklarını belirtti. ‘26 yıl sonra Sivas Katliamını yapanları bir kez daha lanetliyorum’ diyen Demir, “Katliamın üzerindeki karanlık perde aradan geçen 26 yıla rağmen hala aralanamadı. Firari olan sanıklar da dava zaman aşımına uğratılarak özgürleştirildi. Göstermelik yargılamalar sonucu Sivas katliamının gerçek sorumluları yargılanmadı. 2 Temmuz Sivas katliamı, üzerinden geçen yıllara rağmen toplumun nazarında küllenmemekte, tam tersine toplumun kanayan yarası olmaya devam etmektedir.”

Tarih boyunca insanları kutuplaştırmanın, laik hukuk devleti temelinden uzaklaştırmanın yarattığı acıları hep birlikte yüreklerimizde hissettik. Tarihe kara lekeler olarak geçen tüm bu olaylardan günümüzde dahi ders çıkartılmadığını cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarının Sivas’ta attıkları “YAKIN” sloganının 26 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde, Milli Savunma Bakanının başında bulunduğu devlet erkanının gözleri önünde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na üstelik bir şehit cenazesinde aşağılık bir gurup tarafından tekrar atıldığına ne yazık ki yine şahit olduk.

Demokrasiden, laiklikten ve insan haklarından yana olan duyarlı insanların, demokrasi mücadelesini daha güçlü bir şekilde verebilmesi için, 2 Temmuz Sivas katliamının unutulmaması ve unutturulmaması gerekir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu insanlık suçuna dün de sessiz kalmadık, bu gün de sessiz kalmayacağız. Bundan tam 26 yıl önce Sivas katliamında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, katilleri ve arkasındaki karanlık güçleri bir kez daha lanetliyoruz”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.