Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soba zehirlenmelerine karşı vatandaş bilgilendirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından soğuk kış günlerinde kapı kapı dolaşılarak soba kurulumu ve olası zehirlenmeler hakkında vatandaşlar bilgilendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2021 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 04:10
Kaynak: İHA
Soba zehirlenmelerine karşı vatandaş bilgilendirildi

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, sobadan sızan zehirli gaz nedeniyle meydana gelebilecek olası zehirlenmelerin önüne geçmek amacıyla harekete geçti. Ekipler, Şahinbey’e bağlı Vatan, Güzelvadi, Çamlıca, 60. Yıl ve Şehitkamil’deki Mevlana, Eyyüp Sultan mahallelerini karış karış gezdi, mahalle sakinlerini ziyaret etti. Evlerde kurulan yanlış sobalar için vatandaş uyarıldı, sobanın doğru kullanımına ilişkin bilgi verildi.

Öte yandan soba zehirlenmelerinin ne gibi durumlarda ortaya çıktığına dair vatandaşa bilgi veren ekipler, soba zehirlenmelerinin özellikle yanlış kurulum ve kullanımdan kaynaklandığına dikkati çekerek, gece yatarken sobaya kömür ilave edilmesinin en sık yapılan yanlışlar arasında yer aldığını dile getirdi.

Büyükşehir itfaiye ekiplerinin aktardığı bilgi ve tecrübelerinden dolayı memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, bundan sonra sobalarını doğru bir şekilde kurup kullanacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.