Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sonbahar geldi hastalıklara dikkat

Özel Deva Hastanesi Dahiliye (İç Hastalıkları) Uzmanı Dr. İzzet Burhanettin Seçkin, sonbahar enfeksiyonlarına karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:17
Kaynak: İHA
Sonbahar geldi hastalıklara dikkat

Enfeksiyonlar mevsim geçişlerinde kapınızı çalabilir. Özellikle yazın sıcak günlerinin ardından gelen serin havalara uyum sağlayamayan vücudunuzu yorgun düşürmeye ve sizi hasta etmeye yetebilir. Çocuğunuzun için durum daha da ciddi olabilir. Zira okulda kalabalık ortama giren çocuğunuz kolayca hasta olabilir. Sonbahar hastalıklar için alarm verir. Etrafınızda dolaşan mikroplara karşı önleminizi almanız önemli. Özel Deva Hastanesi Dahiliye Uzm. Dr. İzzet Burhanettin Seçkin, sonbaharda hastalıklardan korunmak için yapabileceklerinizi anlattı.

ÇOCUĞUNUZ OKULDAN HASTALIK GETİREBİLİR

Soğuk algınlığı, grip, bronşit, zatürre gibi üst ve alt solunum yolları enfeksiyonları pek çoğumuz tarafından önemsenmese de yaşam kalitemizi düşüren ve bizi uzun süre işimizden alıkoyan önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Okulların açılmasıyla birlikte çocuklar kalabalık alanlarda daha fazla zaman geçirmesi enfeksiyon hastalıklarının görülmesinde artışa neden olabilmektedir. Damlacık yoluyla bulaşan hastalıklar çocuklar arasında hızla yayılabilmektedir. Çocukların enfeksiyon hastalıkları süresince okul, alışveriş merkezi gibi kalabalık ortamlardan uzak tutulmaları salgın riskini azaltabilmektedir.

DOĞAL BESLENMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Bağışıklık sistemini ayakta tutmanın en önemli yollarında biri dengeli ve doğal beslenmeden geçmektedir. Karbonhidrat ve protein dengesi gözetilerek yoğurt, peynir, yer fıstığı, yulaf gibi doğal prebiyotik bakımından zengin besinlerin günlük tüketilmesine özel gösterilmelidir. Dengesiz beslenme vücudun savunma sistemlerini bozabilmekte ve kolayca atlatılabilecek hastalıklar daha ağır tablolara dönüşebilmektedir.

KALİTELİ UYKU SİZİ ZİNDE TUTAR

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücut direncini artırmak için kaliteli ve yeterli uykuya önem verilmelidir. Erişkin bir kişinin gürültüsüz, rahat bir ortamda 7-8 saat uyuması zinde kalmasına yardımcı olmaktadır. Vücuda yararlı hormon salınımının uyku sırasında artış gösterdiği unutulmalıdır.

EGZERSİZİ İHMAL ETMEYİN

Güçlü bir bağışıklık sistemi için egzersiz ve spor her mevsim hayatın içinde bulunmalıdır. Mevsime uygun kıyafetlerin seçilmesine dikkat edilerek yapılan günlük düzenli egzersiz bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Erişkin bir kişinin günde ortalama 6-8 kilometre yürümesi gerekmektedir. Bu faaliyeti açık havada yapmak; ihtiyaç olan direnç, zindelik ve enerjiyi daha da artırır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.