Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya kömür satışları mağdur ediyor

Gaziantep Mahrukatçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Keklik, sosyal medya üzerinden yapılan kaçak ve korsan kömür satışlarının son günlerde hızla arttığını söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2020 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 18:03
Kaynak: İHA
Sosyal medya kömür satışları mağdur ediyor

Kış ortasında mağduriyetler yaşanmaması için de vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Keklik, sosyal medya üzerinden satışı yapılan kömürlerin kaçak ve korsan olduğunu söyledi. Başkan Keklik, bu satışları yapan kişilerin işyeri olmadığı için devlete vergi de vermediğini söyleyerek toplumun genelinden bu konuya duyarlılık gösterilmesini talep etti.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN UCUZ KÖMÜR REKLAMLARINA ALDANIP KIŞIN MAĞDUR OLMAYIN

Son günlerde sosyal medya üzerinden kömür satışları yapılarak tüketicilerin büyük mağduriyetlere uğratıldığını söyleyerek vatandaşlara uyarılarda bulunan Keklik, “Kömür satışları şehrimizde esnaflarımız tarafından başlamakla birlikte yine her yıl yaşamış olduğumuz en önemli sorunla karşı karşıya geldik. Bu sorun son günlerde kendisini hızla yükselterek sosyal medya üzerinden göstermektedir. Sosyal medya üzerinden yapılan ucuz kömür reklamlarıyla insanlar kandırılmakta, dolandırılmakta ve mağdur edilmektedir. Sosyal medya üzerinden yapılan kömür satışlarına halkımızın itimat etmemesi gerekiyor. Çünkü sosyal medya üzerinden satışı yapılan kömürler tamamen kaçak ve korsandır. Bu kömürlerde kalite aranması dahi düşünülemez. Sosyal medya üzerinden alınan kömürler her yıl vatandaşları büyük mağduriyete uğratmaktadır. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden aldığı kömürlerden memnun kalmadığını, sobada yanmadığını, fazlasıyla duman çıkarttığını hatta bu yanmama ve tütme durumundan dolayı çokça zehirlenme vakalarına sebep olduğunu bildirmiştir. Kömür alacak vatandaşların mutlak suretle oda kaydı bulunan ve dükkanında 2020 Yılı Yeşil Renkli KYS Satıcısıdır Logosu bulunan esnaftan alışveriş yapmaları gerekmektedir” dedi.

TÜKETİCİ MAĞDURİYETLERİNİ GİDEREBİLMEMİZ İÇİN ODA KAYDI VE LOGOLU ESNAF TERCİH EDİLMELİ

Sosyal medya üzerinden alınan ve kış ortasında yaşanan mağduriyetler için Mahrukatçılar Odası olarak tüketici haklarının aranamadığını söyleyerek tüketici haklarının aranabilmesi için oda kaydı olan ve 2020 Yılı Yeşil Renkli KYS Satıcısıdır Logosu bulunan esnafların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Keklik şu açıklamalarda bulundu, “Sosyal medya üzerinden satışı yapılan bu kömürlerde asla bu logoya rastlamak mümkün değildir. Bu logomuz yok ise bilinmeli ki o kömür kaçak ve korsandır. Dolayısıyla aldıktan sonra da kışın tüketiciyi yani vatandaşı kış ortasında mağdur edecektir. Tüm bu riskler göz önünde bulundurularak kesinlikle sosyal medya üzerinden yapılan kömür satışlarına rağbet gösterilmemelidir. Bu hususta gerek oda olarak bizler gerek maliye gerekse de zabıta ekiplerimiz denetimlerini sürdürmektedir. Sosyal medya üzerinden yapılan bu korsan ve kaçak satışlara en büyük cezayı da yine halkın bizzat kendisi verecektir. Vatandaşlarımız sosyal medya üzerinden kömür satışlarına rağbet göstermezse bilinmelidir ki bu sorun köklü olarak çözülecektir. Bu yüzden vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için sosyal medya üzerinden yapılan kömür satışlarını dikkate almamalarını öneriyoruz. Sosyal medya üzerinden alınan ve güvencesi olmayan kömürler vatandaşı kışın mağdur ettiğinde oda olarak bizler de tüketicinin hakkını arayamıyoruz. Ancak oda kayıtlı ve logolu esnafımızdan alınan kömürlerden doğacak her türlü kömürün arkasındayız ve tüketicinin şikayetleri doğrultusunda hakkını arayabiliyoruz.”

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KÖMÜR SATAN BU KİŞİLER DEVLETE VERGİ DE VERMİYOR

Sosyal medya üzerinden kömür satışı yapan kişilerin herhangi bir işyerinin olmadığı ve vergi vermediğini de söyleyerek yetkilileri de araştırma yapılması üzerine göreve davet eden Keklik, “Son günlerde sosyal medya üzerinden satışları yapılan bu satışlar için Maliye’nin de harekete geçerek bu satışların önüne geçmesi gerekmektedir. Sosyal medya üzerinden yapılan bu satışlarla tüketici mağduriyetleri yaşatıldığı gibi bu kişilerin herhangi bir işyeri de yok oda kaydı da yok. Doğal olarak devletimize herhangi bir katkıları da yok. Bu aynı zamanda bir vergi kaçakçılığıdır. Bunun için bu satışların bian önce durdurulması önem arz etmektedir” açıklamalarında bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.