Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sucu, “Sivas katliamı insanlık suçudur”

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu “Sivas katliamı insanlık suçudur ve bu suç tarihimizdeki kara bir lekedir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:56
Kaynak: İHA
Sucu, “Sivas katliamı insanlık suçudur”

2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli katliamın 27. Yılında hayatını kaybedenleri yaptığı yazılı açıklama ile anan Sucu, 2 Temmuz katliamında şair, yazar, sanatçı, 33 aydının ve 2 otel çalışanının yakılarak yitirmenin acısını 27 yıldır toplum olarak yaşadıklarını ifade etti. Sucu açıklamalarına, şöyle devam etti:

35 kişinin yaşamını yitirdiği bu katliam; çağdaş, demokratik, laik cumhuriyetimize yapılmış bir saldırıdır ve bugün aynı emelde olanlar, 27 yıl öncesinin nefret söylemini bilfiil devam ettirmekte, kinden beslendiklerini, geçmişin acıları üzerinden toplumu kutuplaştırmak istediklerini ise artık saklamamaktadırlar.

Bilinmelidir ki; halkımızın vicdanında Sivas katliamı hiçbir zaman; zaman aşımına uğramayacak, mezhep ve etnik farklılıklar üzerinden siyaset yapanlar, kin ve nefret tohumları ekenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır.

"VİCDANSIZLIĞA İNAT İNSANLIĞI SAVUNACAĞIZ. KARANLIĞA İNAT AYDINLIĞA TUTUNACAĞIZ."

“Sivas’ta yaşanan bu acıdan toplum olarak çok önemli dersler çıkarmamız gerekiyor. Sivas katliamının yüreklerde bıraktığı acı hala canlılığını koruyor. Sivas katliamı davası sürecinde yaşanan hukuksuzluklar milletimizin adalete inancını sarsmış ve milletimizin vicdanlarını yaralamıştır. Madımak’ta yaşanan olaylar insanlık suçudur. İnsanlık, bu suçu işleyenleri ve örtbas etmeye çalışarak adaleti yok sayanları asla ama asla affetmeyecektir.

Vicdansızlığa inat insanlığı savunacağız. Karanlığa inat aydınlığa tutunacağız. Bizler birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri ile Cumhuriyetimize sahip çıkacak, bu tür katliamların bir daha yaşanmaması için kardeşlik ve barıştan asla vazgeçmeyeceğiz. “Adalet mülkün temelidir.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.