Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sudan’dan yatırım daveti

GTO Meclis Başkanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: “Sudan ile var olan ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz”

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:01
Kaynak: İHA
Sudan’dan yatırım daveti

Sudan Cumhuriyeti Başkonsolosu Emad Mirghani Altohamy, Gaziantepli işadamlarını ülkesine yatırıma davet etti.

Altohamy, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Settar Konukoğlu’nu ziyaret etti.

Konukoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ile Sudan ilişkilerinin siyasi olarak iyi bir noktada olduğunu belirterek, bu yakınlığı ekonomik olarak da hissetmek istediklerini söyledi. Türkiye ile Sudan arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilen birçok üst düzey ziyaret ve bu ziyaretler vesilesiyle imzalanan çeşitli işbirliği anlaşmaları olduğunu anımsatan Konukoğlu, başta tarım, sağlık, güvenlik ve eğitim alanları olmak üzere, birçok alanda iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için önemli zemin hazırlandığını dile getirdi. Şimdi imzalanan bu anlaşmaları genişletip Gaziantep ve Sudan arasında yapılması gerekenleri araştırdıklarını kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Biz Gaziantep Ticaret Odası olarak önemli hedefler belirledik; 2020’de 4’ncü en büyük ekonomi şehri olmak istiyoruz. Bu hedefimizde de başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Tabi bunun için hedefe giden yolları araştırıyoruz. Elbirliğiyle Gaziantep’i ihracatta daha da yukarılara çıkaracağız. Hedeflerimize ulaşmamız için farklı pazarlara ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu kapsamda Afrika pazarına da daha fazla açılmak istiyoruz. Türkiye ve Sudan arasındaki siyasi ilişkilerin ekonomik ilişkilere yavaş yavaş yansıdığını görmeye başladık. İki ülke arasında büyük işbirliği fırsatları var. Bu fırsatları iyi analiz edebilirsek hem Türkiye hem de Sudan kazanır.”

Türkiye’nin Afrika açılımında Sudan’ın önemli bir rolü olabileceğini anlatan Konukoğlu, kent olarak çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını belirterek, “Sudan ile var olan ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Sudanlı işadamlarını da yakın bir zamanda şehrimizde ağırlamak istiyoruz” dedi.

Sudan Cumhuriyeti Başkonsolosu Emad Mirghani Altohamy, Gaziantep’in ticaret ve sanayide önemli bir şehir olduğuna dikkati çekerek, Gaziantep ve Sudan arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.

Sudan’ın Afrika’nın gelişen ekonomilerinden biri olduğunu söyleyen Altohamy, “Türkiye’de göreve başladıktan sonra ziyaret etmek istediğim ilk şehri Gaziantep olarak belirledim. Çünkü bu şehrin gelişiminden öğrenecek çok şeyimiz var” dedi.

Altohamy çok büyük projeler hazırladıklarını, bu projelerin hayata geçirilmesi için de Türk işadamlarını Sudan’a yatırıma davet ettiklerini ifade etti.

Ziyarette GTO Geçici Yönetim Kurulu üyeleri, Enver Koçak ve Ahmet Eviz ile GTO Meclis Divan Katibi Cafer Dumrul hazır bulundu. Ziyaret sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.