Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ TÜRKİYE HARİTALANDIRILMASI PİLOT PROJESİ" ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2019 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 18:21
Kaynak: İHA
"SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ TÜRKİYE HARİTALANDIRILMASI PİLOT PROJESİ" ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) ortaklaşa düzenlediği "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye Haritalandırılması Pilot Projesi"nin çalıştayı Gaziantep'te başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak ve UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman'ın katılımlarıyla Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

UCLG-MEWA tarafından 15'incisi düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye Haritalandırılması Pilot Projesi" çalıştayı; iklim değişikliği, eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele ve aşırı yoksulluğu sona erdirme gibi konular hakkında bilgilendirmelerle sunumlar yapılacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'nin son 5 yılda yapmış olduğu kalkınma çalışmaları incelenecek.

TOPRAK: HER FERDİN KENDİ ÜZERİNE DÜŞEN YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMESİ GEREKİYOR

Çalıştay açılışında konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, UCLG MEWA tarafından küresel kalkınma hedefleri doğrultusunda belediyelerin ve kent konseylerinin bu hedeflere ulaşma anlamında işbirliği yapılmasının önemini vurguladı.

Konuşmasının devamında Toprak, "Üniversitelerin daha geniş bir yelpazede ve STK'ların bu kapsamda toplantılar dâhil edilmiş olmasını, farkındalık ve baskı grupları oluşturması anlamında oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Dünyamız, geçmişten almış olduğu mirası, geleceğe yaşanabilir şekilde taşımamız gereken bir emanet. Bu kapsamda, dünyada bulunan başta gelişmiş ülkeler olmak üzere, her devletin, her toplumun, her ferdin kendi üzerine düşen yükümlülüklerin yerine getirmesi gerekiyor. Yaşadığımız dünyada, savunma sanayine ayrılan bütçenin açlık, yoksulluk, küresel ısınma, çevre kirliliği gibi küresel meselelere ayrılan bütçeden çok daha fazla olduğu düşündüğümüzde, problemin çok da kolay aşılabilecek bir mesele olmadığını görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu hedeflere ulaşma konusunda birçok icraatımız olduğunu çalıştay içerisindeki arkadaşlarımız detaylarıyla anlatacaklardır. Ama geleceğe bırakmamız gereken dünyamız için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullanarak, çalıştayın verimli geçmesini diledi.

UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ise kurumun tarihçesinden bahsetti. "Kalkınma projeleri temel gücünü yerelden alır" ifadesinde bulunan Duman, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in sorumluluğu sadece Gaziantep'te kalmıyor ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği'nin ile Asya Belediyeler Başkanlığı Forumu Başkanı olarak omuzlarına büyük bir yük biniyor. Burada sadece başkanımız değil ekibine de aynı görevleri üstlenmek zorunda kalıyor. Bu bağlamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin değerli bürokratları olarak, görev ve sorunluluğunuz da başkanın sorumluluklarına paralel olarak artmış durumda. Ben bu manada bugün sizlerle beraber burada bulunmaktan dolayı memnuniyeti ifade ediyor, iki gün boyunca burada yapacağımız çalışmaların hepiniz için yararlı olmasını diliyorum" dedi.

Çalıştay boyunca dünyada ve Gaziantep'teki birçok proje ele alınarak, yapılan projelerin haritalandırılması ve küresel çapta tanıtımı için gerekli çalışmalar yapılacak.

Çalıştayın iki gün devam edeceği belirtildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.