Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli çocuklar duygularını resmetti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM)’nün işbirliğinde Suriyelilere yönelik sosyal uyum projesi kapsamında 200 Suriyeli ve Türk çocuğun birlikte hazırladığı resim, mozaik, cam işleme ve resimler sergilendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:12
Kaynak: İHA
Suriyeli çocuklar duygularını resmetti

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda üç gün açık tutulacak serginin açılışını Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Abdullah Aksoy yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı hizmet veren Ensar Toplum Merkezinde eğitim gören 200 Suriyeli ve Türk çocuğunun beraber ortaya koydukları çalışmalar sergilendi, herkesi hayran bıraktı. Sergide, mültecilerin simgesi olan “Ayla bebeğin” hikâyesinin tuvale işlendiği resim herkesin dikkatini çekti. Yaşanan dramın derinlerde açtığı yarayı gösteren resim, bir resmin nasıl bir hikâyeyle dile gelebileceğini anlattı.

ŞAHİN’E OLAN MİNNETARLIK TABLODAYDI

Ensar Toplum merkezinin “Sosyal Uyum” kapsamında açtığı kursta eğitim alan 200 Suriyeli ve Türk çocuğun birlikte hazırladığı resim, mozaik, cam işleme ve fotoğraflar sergide yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Türkiye bayraklarının işlendiği çalışmalara yansıyan minnettarlık küçük gözlerden de okunuyordu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.