Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli çocuklardan konser

Gaziantep'in kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü nedeniyle Suriyeli çocukların oluşturduğu topluluk konser verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:49
Kaynak: İHA
Suriyeli çocuklardan konser

Konserde Suriyeli Ruha isimli kız, yaşadıklarını anlatan şiir okurken hem ağladı hem ağlattı. Suriyeli kızı, Belediye Başkan Vekili Durdu Yetkin Şekerci, sarılıp, öperek teskin etti.

Gaziantep’in 96. kurtuluş yıldönümü dolayısıyla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarında müzik eğitimi alan Suriyeli sığınmacılardan oluşan Çocuk Korosu, Türkçe, Arapça, İngilizce kahramanlık şarkıları söyledi. Yöresel ezgileri seslendiren çocuklar, okudukları şiirlerle de salondakilere duygusal anlar yaşattı. Konserin başında sahneye çıkan Ruha Muhammed isimli kız çocuğu, kendi hayatlarını anlatan şiiri okurken ağladı. Şiir bitine kadar göz yaşlarına hakim olamayan Ruha, salondakileri de duygulandırdı. Ruha'nın şiirini bitirmesi üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Durdu Yetkin Şekerci, ayağa kalkarak Suriyeli Ruha'yı bir süre alkışladı. Program sonunda da gözyaşlarını silen küçük kızı yanına çağıran Başkanvekili Yetkinşekerci, Suriyeli çocuğa sarılıp, öperek teselli etti.

Daha sonra ise Ritm Topluluğu ve Suriyeli çocukların korosu Türkçe, Arapça ve İngilizce seslendirdikleri türkü ve ezgilerle salondakilere unutulmaz anlar yaşattı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.