Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli işadamlarından GTO’ya teşekkür ziyareti

Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Babıllı ile yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:08
Kaynak: İHA
Suriyeli işadamlarından GTO’ya teşekkür ziyareti

GTO Meclis Başkanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Settar Konukoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Odaya kayıtlı Suriyeli firma sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Firmaların çoğunluğunun gıda, tekstil, plastik ve hizmet sektörlerinde çalıştığını belirten Konukoğlu, Suriyeli şirketlere daha iyi hizmet vermek amacıyla Oda bünyesinde kurulan Suriye Masası’nın da Suriyelilerin iş hayatına ilişkin soru ve sorunlarına çözüm yolları aradığını ifade etti.

Suriyelilerin Türkiye'de şirket kurması halinde Türk şirketleriyle aynı haklara sahip olduğunu vurgulayan Konukoğlu, "Sizin yaşadığınız sorunları Türk şirketleri de yaşıyor. Sorunların çözümü için çalışıyoruz" dedi.

Suriyelilerin çalışma hayatına katılmasında GTO'nun büyük emeği olduğunu kaydeden Konukoğlu, Suriyelilere yönelik çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Khaled Babıllı da GTO’nun Suriyeli işadamları için önemli hizmetlere imza attığını vurgulayarak, Suriyelilere her zaman destek veren GTO yönetimine minnettar olduklarını söyledi. Babıllı, GTO’nun kendilerine yönelik düzenlediği “İş Türkçesi” eğitiminin çok verimli geçtiğini belirtti.

TÜRK KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TL’ye destek verilmesi yönündeki çağrısı üzerine Suriyeli işadamlarının da 1 milyon doları TL’ye çevirdiğini belirten Babıllı, “bize kucak açan Türk kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Ellerindeki doları TL’ye çevirerek Türkiye’ye destek veren Suriyeli işadamlarına teşekkür eden Konukoğlu, bu birlikteliğin devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Suriyelilerin Türk halkını kardeş olarak gördüğünü kaydeden Babıllı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TL’ye destek verilmesi yönündeki çağrısı üzerine Suriyeli işadamlarının da 1 milyon doları TL’ye çevirdiğini dile getirdi.

Kampanyayı desteklerinin devam edeceğini söyleyen Babıllı, şunları kaydetti:

“Üyelerimiz üretimin yaklaşık yüzde 90'ını ihraç ediyor. Çalışmalarını da dolarla yapıyorlar. Suriyeli işadamları olarak elimizdeki dövizi TL'ye çevirerek Türk kardeşlerimize destek veriyoruz. Kardeşlerimizin yanında olabilmek amacıyla bu kampanyaya destek verdik. 3 gün içerisinde 1 milyon doları TL'ye çevirdik, çevirmeye de devam edeceğiz.”

GTO Geçici Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Eviz de Suriyelilerin Türkiye’ye geldiği ilk günden beri kucak açtıklarını kaydederek, “Şehrimize 400 bine yakın Suriyeli geldi. Bazı sorunlar yaşanabilir ama bunları sabırla aşacağız” diye konuştu.

Ziyarette GTO Geçici Yönetim Kurulu Üyesi Enver Koçak da hazır bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.