Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli sığınmacı çocukların eserleri görücüye çıktı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ensar Toplum Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli sığınmacı çocukların eserleri Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Basın Kültür ve Sanat Merkezi'nde görücüye çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2018 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:48
Kaynak: İHA
Suriyeli sığınmacı çocukların eserleri görücüye çıktı

Serginin açılışı, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, IOM Türkiye Temsilcisi Vladimer Gvilava, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Şimal Bulguroğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Akio Miyajima, ülkesinin ve Japon sivil toplum örgütlerinin sığınmacı krizinin yükünü çeken ülkelere maddi destek sağladığını belirtti. Japonya'nın finansal destek sağladığı Ensar Toplum Merkezi'ni ve Gaziantep'i ziyaret edeceğini söyleyen Miyajima, “Japonya coğrafi olarak Türkiye'ye uzak olsa da Suriyelileri kabul edenlerin her zaman yanında olacaktır” dedi.

Sergiye ev sahipliği yapan Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Şimal Bulguroğlu ise, bu gibi sergilere ev sahipliği yaparak Suriyelilerin içinde bulunduğu durumu uluslararası kamuoyuna duyurmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.